Япония преброи островите си и откри, че те са със

...
Япония преброи островите си и откри, че те са със
Коментари Харесай

Япония откри, че има 7000 острова повече, отколкото смяташе досега

Япония преброи островите си и откри, че те са със 7000 повече, в сравнение с се е считало до момента, оповестява CNN.    Според цифрово картографиране, осъществено неотдавна от Японската работа за геопространствена информация (GSI), на територията на страната има 14 125 острова. Това е два пъти повече от посочените в формалната статистика (6852), употребена от 1987 година насам и основана на отчет на японската брегова защита.    Това изобретение не трансформира за момента формалната обща повърхност на сушата, благосъстоятелност на Япония, акцентират от GSI, само че откритието “отразява напредъка в технологиите за геопозициониране и точността на изготвяните карти ".   

Макар да няма интернационално съглашение за метода на броене на островите предвид на тяхната величина, службата е употребила същия аршин като при предходното изследване преди 35 години, показва още осведомителната организация. По различен метод казано, това значи, че са преброени всички естествени земни площи с обиколка минимум 100 метра.  
Темата за островите от дълго време е значима за Япония. Токио има искания към държаните от Русия южни Курилски острови, които японските управляващи назовават “Северни територии ”. Този спор датира от края на Втората международна война, когато руските войски окупират острова.    Токио също по този начин твърди, че има обосновани исторически искания към необитаемите острови Сенкаку в Източнокитайско море, които понастоящем управлява, само че Китай неведнъж е оспорвал тези искания.    Междувременно Япония има спор и с Южна Корея. Двете страни не престават имат повече от 70-годишно различие за суверенитета на група островчета, наричани Докдо от южнокорейците и Такешима от японците. Островите се намират в Японско море, което Южна Корея назовава Източно море.    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР