Япония осъди изстрелването на балистична ракета с далечен обсег от

...
Япония осъди изстрелването на балистична ракета с далечен обсег от
Коментари Харесай

Япония осъди поредния опит с балистична ракета на Северна Корея

Япония осъди изстрелването на балистична ракета с отдалечен обхват от Северна Корея към източните й крайбрежия. Южнокорейските военни са засекли изстрелването на ракетата от региона на Пхенян към 10 ч сутринта, се споделя в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Ракетата е прелетяла към 1000 км, преди да падне във водата, достигайки преди този момент височина от 6000 км. Южнокорейската войска е засилила позицията си за наблюдаване и поддържа подготвеност в тясна съгласуваност със Съединени американски щати.

 
Поредицата от дейности на Северна Корея досега, в това число многократните изстрелвания на балистични ракети, съставляват опасност за мира и сигурността на нашия район и на интернационалната общественост и са безусловно неприемливи. Този тип ракетни проби нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съставлява сериозен проблем за сигурността на японския народ. Подадохме протестна нота в посолството на Северна Корея в Пекин.
Хироказу Мацуно – основен секретар на японското правителство 

Изстрелването, първото от Пхенян от месец насам, се случва в миг на напрежение сред комунистическата страна и Вашингтон. По-рано през седмицата Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че са се опитвали да я шпионират посредством боен аероплан.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР