Япония извади Южна Корея от списъка с преференциалните търговски партньори,

...
Япония извади Южна Корея от списъка с преференциалните търговски партньори,
Коментари Харесай

Южна Корея бясна: Япония ни обяви икономическа война

Япония извади Южна Корея от листата с преференциалните търговски сътрудници, което води до ескалиране на спор сред двете страни, който ще засегне доставките на смарт телефони и електронни устройства в международен мащаб, осведоми Си Ен Ен.

Решението да се извади Сеул от по този начин наречения " бял лист " значи, че за японския експорт за Южна Корея ще се изисква спомагателна инспекция, с цел да е несъмнено, че стоките не се употребяват за оръжия или за военно приложение. Новите ограничавания влизат в действие от 28 август.

Южна Корея е единствената азиатска страна в листата. Премахването на преференциалния статут значи също, че страната ще получава същото отношение като други азиатски страни и територии, в това число и Тайван, разгласи Токио и твърди, че това не е комерсиална възбрана.

Президентът на Южна Корея назова решението " неразумно " и заплаши с ответни ограничения.

Ако Япония се пробва да навреди на стопанската система ни, корейското държавно управление ще отговори с контрамерки, предизвести Мун Дже-ин.

Управляващата Демократическа партия на Мун дефинира решението като " тотално оповестяване на икономическа война на нашата страна ".

Южна Корея е третият максимален сътрудник на Япония, като купува японски артикули за 54 милиарда $, в това число индустриални машини, химикали и коли.

Спорът сред двете страни стартира през предишния месец, когато Токио сложи под надзор износа на три химически материала за Южна Корея. Те се употребяват за изработката на компютърни чипове. От месеци връзките на двете страни се обтегнати вследствие на неразрешени разногласия от японското колониалното ръководство на Корейския полуостров при започване на предишния век. Наскоро южнокорейски съд постанови, че жителите могат да съдят японски компании поради налагания от Токио насилствен труд по време на Втората международна война. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР