Япония изпрати на Луната ракета със специален апарат за изследване

...
Япония изпрати на Луната ракета със специален апарат за изследване
Коментари Харесай

Япония изпрати на Луната ракета със специален апарат за изследване на космическото пространство

Япония изпрати на Луната ракета със специфичен уред за проучване на галактическото пространство. Това е първият модул, който страната изстрелва след неколкократни опита, които бяха отлагани заради неприятното време.

Ракетата носи лунен спускаем уред, наименуван SLIM, който е създаден от Японската организация за проучване на галактическото пространство, с цел да тества технологии за точно кацане на лунната повърхнина.

В края на август космически уред на Индия кацна сполучливо на естествения сателит на Земята, след като подобен опит на Русия се провали.

Преди това Съединени американски щати, някогашният Съветски съюз и Китай бяха единствените страни, които съумяха да изпратят сполучливо свои галактически апарати на Луната.

Япония възнамерява модулът да навлезе в лунната орбита към три-четири месеца след днешното изстрелване. Очаква се той да доближи до лунната повърхнина след четири до шест месеца, съобщи бТВ.

Данните, събрани от Япония за Луната, ще бъдат употребявани като част от ръководената от Съединени американски щати лунна стратегия " Артемис " (Артемида). Тя има за цел в последна сметка да изпрати пилотирана задача на Луната до 2025 година и да реализира прогрес в лунните проучвания.

Дългосрочната цел е проучването на Марс от хората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР