Япония иска да сключи мирен договор с Русия, но възнамерява

...
Япония иска да сключи мирен договор с Русия, но възнамерява
Коментари Харесай

Япония иска мирен договор с Русия, но без да отменя санкциите

Япония желае да подписа кротичък контракт с Русия, само че има намерение да продължи и поддръжката за Украйна . Това съобщи министър председателят Фумио Кишида по време на съвещание на долната камара на Народното събрание, оповестява ТАСС.

" Ще продължим интензивно да насърчаваме глобите против Русия и поддръжката за Украйна ", акцентира той, като уточни сложната обстановка в двустранните връзки заради специфичната военна интервенция на Москва в Украйна.

" Япония обаче остава твърдо ангажирана с курса към разрешаване на териториалния въпрос и подписване на кротичък контракт ", добави Кишида.
 Япония осъди
Япония осъди " неприемливия ход " на Русия за Курилските острови

Москва разгласи, че се отдръпва от мирните договаряния

Той напомни, че през втората половина на февруари в Токио ще се организира конференция по въпроса за възобновяване на Украйна.

От средата на предишния век Москва и Токио водят договаряния за правене на спокойно съглашение след Втората международна война. Препъникамък остават различията по отношение на. След войната целият архипелаг е включен в Съветския съюз, само че Япония оспорва контрола върху Итуруп, Кунашир, Шикотан и група дребни необитаеми острови.

Руското външно министерство неведнъж е подчертавало, че суверенитетът на Москва върху тези територии, който има съответната интернационална правна рамка, не е под въпрос.

През март 2022 година съветското външно министерство разгласи, че за кротичък контракт поради едностранните ограничавания на Япония по отношение на Русия във връзка със обстановката в Украйна.

Москва се отдръпна и от разговора с Токио за взаимни стопански действия на южните Курилски острови и блокира разширението на статута на Япония като секторен сътрудник в разговора на Организацията за черноморско икономическо съдействие.
 Русия строи военни обекти на противоречивите Курилски острови
Русия строи военни обекти на противоречивите Курилски острови

Напрежение сред Токио и Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР