Япония и Филипините подписаха отбранителен пакт, който дава на страните

...
Япония и Филипините подписаха отбранителен пакт, който дава на страните
Коментари Харесай

Япония и Филипините подписаха пакт за отбрана

Япония и Филипините подписаха защитителен пакт, който дава на страните правото да разполагат войски на територията на другата страна за взаимни учения и филантропични интервенции.

„ Подписахме удивително съглашение за взаимен достъп, което има за цел да ускори съдействието в региона на защитата сред двете страни в разгара на ескалиращото напрежение в Южнокитайско море “, се споделя в известие до медиите.

Както беше конкретизирано, на подписването на съглашението участваха

японският външен министър Камикава Йоко и министърът на защитата Кихара Минору.
Отбелязва се, че договарянията са почнали през ноември 2023 година Документът дава правното съображение за изпращане на японски и филипински военни на територията на другата страна. Така Токио ще може когато и да е да окаже филантропична помощ на Манила.

Елена Гунчева: ОТНОСНО РЕКОРДИТЕ, УКРАЙНА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО 08.07.24 11:42 Япония и Филипините подписаха пакт за защита 08.07.24 11:41 Рууд ван Нистелрой е новият асистент треньор на „ Манчестър Юнайтед “ 08.07.24 11:19 Поройните превалявания в Турция, провокираха наводнения, има жертви (ВИДЕО) 08.07.24 11:10 България е с една от най-дългите работни седмици 08.07.24 10:53

Споразумението за взаимен достъп,

което по сходен метод разрешава на филипинските сили да влязат в Япония за взаимно бойно образование, беше подписано от филипинския министър на защитата Гилберто Теодоро и японския външен министър Йоко Камикава на гала в Манила, на която участва президентът Фердинанд Маркос младши. То ще влезе в действие след ратификация от законодателните органи на страните, споделиха филипински и японски чиновници.
Отбранителният пакт с Филипините е първият, подписан от Япония в Азия. Япония подписа сходни съглашения с Австралия през 2022 година и с Англия през 2023 година

на 7 юли представителят на бреговата защита на Филипините Джей Тариела сподели, че китайският „ колосален транспортен съд “ CCG-5901 е хвърлил котва във филипинската изключителна икономическа зона в Южнокитайско море. Според него корабът се е преместил до противоречивия риф Панганибан, след което се е насочил към плитчината Ескода, където е хвърлил котва.

Източник: ABC News /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР