Япония е преустановила употребата на около 1,63 милиона дози от

...
Япония е преустановила употребата на около 1,63 милиона дози от
Коментари Харесай

Япония бракува 1,63 млн. замърсени дози от ваксината на Moderna |

Япония е прекратила използването на към 1,63 милиона дози от имунизацията Moderna заради замърсяване, заяви Би Би Си.

Министерството на здравеопазването съобщи, че " непознати субстанции " са открити в някои дози от партида от почти 560 000 флакона.

Takeda Pharmaceutical, която продава и популяризира имунизацията в Япония, съобщи, че Moderna е задържала три партиди " от нерешителност ". Обяснението за нечистите дози е, че има проблем с индустриалната база на компанията в Испания, само че детайлности не се прецизират.

" Към днешна дата не са разпознати проблеми с сигурността или ефикасността ", съобщиха от Moderna и прибавиха, че ще работят с регулаторните органи и Takeda, с цел да проучат в допълнение въпроса.

Няма детайлности за това какви са „ непознатите субстанции “, само че от Takeda изясняват, че става дума за прахови частици. След установяването им незабавно е бил осъществен незабавен оглед.

Съобщения за замърсяване на дозите са пристигнали и от седем други имунизационни центъра, съгласно вестник Japan Times. Според медията бракувани са 39 флакона - или 390 дози.

Министерството на здравеопазването разгласява номера на партидите, тъй че хората, които са получили своята доза преди прекъсването, да могат да ревизират дали са получили потенциално замърсена доза, добави Japan Times.

Япония се бори с нова вълна на COVID-19. В още осем префектури е оповестено изключително състояние в сряда. Една от тях е столицата Токио, която сега е хазаин на параолимпийските игри.

Страната към този момент утвърди за приложимост имунизациите Pfizer и AstraZeneca. Поставянето на Moderna стартира през май.

Малко над 40% от японците са изцяло имунизирани и към 50% са получили една доза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР