Япония е известна с дълбоката си почит към животните и

...
Япония е известна с дълбоката си почит към животните и
Коментари Харесай

Японски породи кучета с интересни истории

Япония е известна с дълбоката си респект към животните и кучетата не вършат изключение. За японците те са национални съкровища. Някои японски породи кучета са зародили преди хиляди години и имат любопитна история.

Днес са много рядко срещани, даже на територията на Япония поради западните въздействия и войната, които съвсем унищожили кучетата. Това ги прави още по-специални и ценени.

В днешната публикация ви представяме забавната история на осем редки и красиви японски породи кучета.

Кюшу

Тази порода кучета се развъжда в района Вакаяма. Първоначално са били употребявани от ловци на глигани и елени в планината. Днес Кюшу се смятат за национално благосъстояние в Япония и рядко се изнасят.

Шиба Ину

 Шиба Ину

Шиба Ину е антична порода, която се е появила преди към 300 година пр.н.е. Въпреки че тази дребна и одухотворена порода съвсем изчезнала до края на Втората международна война, Шиба Ину е бил пренесен в Съединени американски щати преди към 60 години и от този момент набира известност.

Кай Кен

Първоначално Кай Кен бил див образец, живеещ в планините на остров в провинция Кай. В днешно време се смята за рядка порода кучета даже в своята родна страна Япония. Освен че е известна като най-чистата от всички японски породи кучета, представителите на Кай Кен са си спечелили известност на чудесни, лоялни и надеждни домашни любимци.

Шикоку

 Шикоку

Силно безсънен и въодушевен, Шикоку е родом от остров Шикоку и в началото е бил употребен от японските ловци за следене на дивеч по време на лов. Въпреки че може да наподобява малко смущаващо, това куче в действителност е доста чинно и има междинен размер.

Айну (Хокайдо)

Смята се че Айну, или Хокайдо, е произтекъл от порода, известна като Матаги-кен, и е една от най-ранните породи кучета, които съществуват. Те са елементарно разпознаваеми по храстовидната им опашка, дебелите нокти и лисичата зурла. Истинска необичайност е да се срещнат кучета Хокайдо отвън родната им Япония.

Акита ину

 Акита

Първоначално кучетата Акита Ину са били употребявани за кучета-пазачи на крале и благородници в Древна Япония. В наши дни са известни като безстрашни и предани пухкави домашни любимци, които стават предан и любящ другар за цялостен живот.

Тоса

Тоса е хибридна порода сред бойните породи кучета Шикоку и Западен Мастиф. Първоначално тези японски кучета са били употребявани за кучешки боеве. Породата Тоса е почитана и уважавана, заради обстоятелството, че нейните представители са известни като чудесни бранители на дома.

Японски Хин

 Японски хин

Породата Японски Хин има благородническо родословие, защото е била отглеждана от японски благородници. През 1854 година навлиза и става известна и в други елементи на света.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР