Яник Синер стана първият италианец, който печели Откритото първенство на

...
Яник Синер стана първият италианец, който печели Откритото първенство на
Коментари Харесай

Синер: Australian Open е специален турнир, а аз се радвам, че успях да го спечеля

Яник Синер стана първият италианец, който печели Откритото състезание на Австралия по тенис и едвам вторият представител на тази страна с купа от Шлема в професионалната епоха на тениса, като последното отличие е извоювано още през 1976-а. Както е известно, на финала той надигра Даниил Медведев от Русия в епична петсетова борба.

Ето какво съобщи Синер след мача:

" Първо желая да поздравя Даниил и екипа му. Впечатляващ шампионат. С теб към този момент играхме толкоз финали, само че ти всякога си необикновен. Прекара толкоз часове на корта през целия шампионат, а през днешния ден гонеше всяка топка до последно. Впечатляващо е. Убеден съм, че един ден ще успееш да спечелиш този трофей, тъй като го заслужаваш.

При родителите ми е минус 20, усещам се чудесно тук, очевидно е по-добре в същото време от годината да си в Австралия. Специален шампионат, а аз се веселя, че съумях да го печеля.

Благодаря на екипа си. Развиваме се всеки ден, опитваме се във всяка обстановка да се развиваме и подобряваме и все още съумяваме.

Най-важна обаче е поддръжката на почитателите. Тя беше луда през тези две седмици. Чувствам се като вкъщи, вие сте невероятни ".
 Медведев: По-добре да изгубя тук, в сравнение с по-рано в шампионата
Медведев: По-добре да изгубя тук, в сравнение с по-рано в шампионата

Руснакът отстъпи на Яник Синер в разногласието за купата на Australian Open
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР