Яник Синер победи световния номер едно Новак Джокович два пъти

...
Яник Синер победи световния номер едно Новак Джокович два пъти
Коментари Харесай

Италия е вторият финалист на Купа Дейвис след победа над Сърбия

Яник Синер победи международния номер едно Новак Джокович два пъти за един ден, с цел да изпрати Италия на финала за Купа Дейвис с победа с 2-1 над Сърбия в Малага.

Италия, която завоюва трофея за първи и единствен път през 1976 година, ще се изправи против 28-кратния победител Австралия.

Синер, който победи три пъти в четири конфликта за 11 дни против Джокович победи 24-кратния победител от Големия шлем с 6-2, 2-6, 7-5 във втория сингъл.

След това Синер и Лоренцо Сонего победиха Джокович и Миомир Кецманович с 6-3, 6-4 в решителните двойки, с цел да реализиран победа, откакто Кецманович победи Лоренцо Музети с 6-7 (7/9), 6-2, 6-1 в първия мач.

Джокович, който завоюва седем трофеи тази година, в това число три от Големия шлем, имаше за цел да изпрати първенеца от 2010 година Сърбия на финала за първи път от десетилетие.

Синер обаче реализира може би най-голямата победа в кариерата си, като стана първият човек, победил Джокович в мач на сингъл в Купа Дейвис след аржентинеца Хуан Мартин дел Потро през 2011 година, поставяйки завършек на поредност от 21 мача.

„ Поздравления за Италия за класирането на финалите “, сподели Джокович. „ Те го заслужаваха, играха в действителност добре, изключително Яник, на сингъл против мен, а по-късно и на двойки. Можем да кажем единствено поздравления и шапки долу за такова показване. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР