Яник Синер изигра най-силния турнир в своята кариера, като постигна

...
Яник Синер изигра най-силния турнир в своята кариера, като постигна
Коментари Харесай

Синер: Липсваше ми острота и енергия; Новак е най-добрият и ме прави по-добър играч

Яник Синер изигра най-силния шампионат в своята кариера, като реализира четири следващи победи над представители на топ 8 и пречупи съпротивата даже на самия Новак Джокович, само че международният номер едно взе своя реванш в разногласието за трофея на ATP финалите в Торино.

Все отново локалният любим имаше една незабравима седмица и голям брой негови сътрудници се сплотиха към мнението, че скоро го чакат трофеи от Шлема и нанагорнище на върха в международния тенис.

Синер пък прояви своята присъща невзискателност в медийните си изяви и призна, че би трябвало да работи доста крепко, в случай че желае да доближи равнището на към този момент седемкратния първенец в шампионата:

" Днес Новак игра извънредно добре, като това важи в особена степен за ударите му от дъното на корта. Самият аз обаче страдах от неналичието на задоволително заостреност в тениса си, като това си пролича съществено в дадени моменти, а също така изгубих малко от физическата си сила.

Това малко прави голяма разлика, изправяйки се против най-хубавия състезател в света. Опитах се да остана в мача, да поднасям добре, единствено че направих някои неприятни неточности от липса на задоволително централизация.

Истината е, че напрежението беше голямо, а той сервираше необикновено добре в границите на сет и половина, тъй че беше мъчно да му упорствувам, само че в същото време се любувах на момента. Това е огромен край и чувството е друго.

Новак игра по-добре от мен във значимите моменти и изцяло заслужаваше успеха. Днес видях, че има още доста неща, които да усъвършенствам. Вярвам, че Джокович ме прави по-добър състезател, както и всички останали играчи, които са ме побеждавали. Сега следва Купа " Дейвис ", след което би трябвало да работя над нещата, които нуждая се да подобря " - показа Синер в своята конференция.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР