Яник Синер е големият шампион от Откритото първенство на Австралия

...
Яник Синер е големият шампион от Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Синер с невероятен обрат във финала на Australian Open

Яник Синер е огромният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис. Италанецът съумя да реализира огромен поврат и съкруши Даниил Медведев в петсетовия край с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Двамата изиграха страховит мач, траял 3 часа и 43 минути, а развоят му върна Медведев към кошмара от 2022-а.

Тогава руснакът още веднъж имаше задатък от два сета в голями край, само че тогава Рафаел Надал го обърна. Сега Медведев отново бе част от героичен край, а за негово страдание историята с обрата се повтори, само че този път негов създател бе Синер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

22-годишният тенисист направи в действителност впечатляващ шампионат. До финала той бе изгубил единствено един сет – освен това с тайбрек от Новак Джокович. А с днешния си огромен поврат той се трансформира в първия италианец с купа от Шлема от 1976-а насам.

Наистина заслужена купа с оглед цялото му показване в Мелбърн, а превъзходството му в началните кръгове оказа въздействие и през днешния ден, тъй като Синер бе много по-свеж от изигралия три петсетови мача Медведев.

 Медведев Снимка: БГНЕС / EPA/MAST IRHAM

И до момента в който Синер има стопроцентов актив, печелейки още първия си край в Шлема, то Медведев е в в действителност кошмарна серия и има една купа от Шлема. Днес загуби петия си край, три от които в Австралия, а два от тях с поврат от 2:0 до 2:3.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР