Янаки Милев несъмнено се доказа като един от най-талантливите млади

...
Янаки Милев несъмнено се доказа като един от най-талантливите млади
Коментари Харесай

18-годишният Янаки Милев надви топ поставения в Анталия и завоюва дебютната си титла!

Янаки Милев безспорно се потвърди като един от най-талантливите млади български състезатели, откакто през 2022-ра проби в топ 100 на ранглистата за юноши, а триумфите му незабавно се придвижиха и в мъжкия тенис. Милев завоюва първата си точка за международната класация на фючърса в София през предишния август, а от този момент към този момент има два изиграни финала на това равнище, а също така дружно с Пьотр Нестеров завоюваха мач в главната скица на Sofia Open при двойките. 

Сериозният напредък на Янаки продължава с цялостна мощ и през сегашния сезон, в който той към този момент завоюва втория си професионален трофей на двойки, а през актуалната седмица надигра редица по-високоранкирани от него тенисисти, с цел да се класира за финала поединично на фючърса в Анталия. Там той трябваше да премери сили с топ поставения Шон Куенин, който се намира с над 250 над него в ранглистата, само че 18-годишният ни съотечественик по никакъв метод не се тормози от това събитие и реализира страховит поврат за крайното 4:6 6:2 6:2, като по този метод се привет с първата си купа на сингъл в своята професионална кариера.

Първият сет несъмнено мина с известна доминация на французина, който в самото начало имаше цели четири благоприятни условия за пробив, само че нашият съотечественик отрази всяка една от тях и не позволи ранно закъснение. Куенин обаче несъмнено се справяше доста по-убедително на начален удар и загуби едвам две точки на личен сервис за цялата първа част, която съумя да завоюва, реализирайки пробив в десетия гейм.

Вторият сет също стартира равностойно и топ поставеният имаше преднина до 2:1, когато внезапно българинът влезе в невероятна серия и завоюва идващите седем гейма в срещата, с цел да изравни сетовете и да се откъсне с брейк в решителната част.

Световният номер 530 спря своето проваляне и се разписа в резултата, единствено че младият ни гений не показваше никакви признаци на раздразнителност и с лекост поддържаше своя задатък, като даже съумя да отмъкне още един път съперниковото подаване и можеше да отпразнува най-щастливия си миг в тениса, тъй като малко по-късно публично беше първенец в надпреварата.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР