Яна Павлова от София е майка на 6-годишния Васил, диагностициран

...
Яна Павлова от София е майка на 6-годишния Васил, диагностициран
Коментари Харесай

Какво е аутизъм и как да се справим с това заболяване?

Яна Павлова от София е майка на 6-годишния Васил, диагностициран с аутизъм. Яна показа за сложния път на родителите на деца с проблеми в развиването, за търсенето на най-ефективните лечения и за голямото самообладание и безрезервност, които се изискват всекидневно.

- Г-жо Павлова, имахте ли проблеми по време на бременността и раждането на сина ви Васил? Кога разбрахте, че е с аутизъм?

- Бременността ми беше проблематична, тъй като развих прееклампсия (високо кръвно и белтък в урината). Раждането настъпи прибързано, месец и половина по-рано, беше незабавно секцио. За страдание, нито неонатологът, нито педиатърът не ни предизвести да следим деликатно по какъв начин детето се развива. Васил вървеше по-бавничко: всички на неговата възраст започнаха да споделят “мама”, а той не; и проходи 1 - 2 месеца по-късно от другите. На 2,5 години потегли на ясла и започнаха да се оплакват от него, че плаче, че не играе и не обръща внимание на другите деца, че не желае да спи следобяд.

Веселина Фелдман: Конете учат децата с аутизъм на другарство

Всичко това не ми говореше друго, като се изключи че на сина ми не му харесва в яслата. Един ден ми се обади персоналната лекарка, че би трябвало да заведем детето на психиатър. След прегледа психиатърът ни сподели, че Васко е аутист, и ние останахме като гръмнати. Не знаехме изобщо какво е това, за какво е станало и какво ще се случи - дали ще го израсне.

Какво е станало с Васко и родителите му четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР