Йън Бараклъф ще води националния отбор на Северна Ирландия по

...
Йън Бараклъф ще води националния отбор на Северна Ирландия по
Коментари Харесай

Северна Ирландия с нов селекционер

Йън Бараклъф ще води националния тим на Северна Ирландия по футбол, откакто до момента беше отпред на младежкия отбор до 21 години.

49-годишният англичанин е отпред на 21-годишните гении от 2017-а година насам. Преди да дойде в Белфаст, той е бил отпред на Скънторп Юнайтед в Лига 1 на Англия, както и на Слиго Роувърс в Република Ирландия и Мадъруел (Шотландия).

"Наистина съм необикновено благополучен от получената служба. Приех незабавно офертата и за мене това е чест и привилегия да повеждам националния тим на Северна Ирландия. Няма по какъв начин да бъда по-наелектризиран, удовлетворен е новият народен треньор Бараклъф.

Северна Ирландия направи сериозна серия под управлението на Майкъл О'Нийл, който класира страната за първи път от 30 години насам на огромен конгрес, а точно присъединяване на Евро 2016 във Франция. О'Нийл, който сега е управител на Стоук Сити в Чемпиъншип, загуби баражите за място на Световното през 2018-а година, само че пък класира страната за присъединяване в плейофи за Европейското състезание, автентично планувано за това лято.

Но пандемията от ковид отсрочи освен шампионата, само че и баражите, където Северна Ирландия трябваше да играе с Босна и Херцеговина. Сега този полуфинал е плануван за 8-и октомври. Победителят от тази среща приема вкъщи Словакия или Република Ирландия на 12-и ноември в пряк конфликт за място на Евро 2021. Бараклъф подписа контракт за 18 месеца и първият му тест ще бъде против Румъния в Лигата на Нациите през септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР