Ямбол. С церемония по първа копка“ днес бе даден официален

...
Ямбол. С церемония по първа копка“ днес бе даден официален
Коментари Харесай

Ямбол: Стартира обновяването на ул. „Преслав“

Ямбол. С гала по „ първа копка “ през днешния ден бе даден формален старт на строително-монтажните действия за ремонт и реорганизация на ул. „ Преслав “ в Ямбол, в сектора сред пл. „ Боровец “ и кръстовището с ул. „ Акация “. Това оповестиха от Община Ямбол .
„ Всеки един нов план е едно ново тестване. Ремонтът на ул. „ Преслав “ в този сектор е извънредно значим и неотложен, тъй като това е съществена входно-изходна артерия на града. Всичко, което вършим в този момент в целия град, посредством реализацията на разнообразни планове, дава нов образ на Ямбол, трансформира го в важен регионален център “, съобщи по време на церемонията кметът на Ямбол Георги Славов. В символичния старт на строителните работи участваха представители на фирмата-изпълнител на обекта „ Технопътстрой “ ЕООД, на авторския и строителния контрол, също по този начин националният представител доктор Юлиян Папашимов, общински съветници, членовете на екипа по плана, медии и жители. За сполучлив старт и протичане на ремонтните работи водосвет отслужи архиерейският наместник архимандрит Димитрий.
Основните строителни действия бяха показани от ръководителя на плана Красимира Петрова, зам.-кмет на община Ямбол. Те включват повсеместен ремонт на пътната настилка, в това число на кръстовищата в този откъслек. Ще бъдат възобновени и тротоарните площи с полагане на настилка от бетонови павета, нови бордюри и други Проектът включва още въвеждане на енергоспестяващо улично осветяване, в т. ч. замяна на част от стълбовете, монтиране на нови пожарни кранове, както и възобновяване на растителните типове по протежението на пътния сектор.
Изпълнението на обект „ Основен ремонт на сектор от улица „ Преслав ”, на север от ул. „ Димитър Благоев ” до ул. „ Акация “ се осъществя по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, контракт за безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01 и се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020 година “, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейски фонд за районна развиване. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лв.. В рамките на същия план се осъществят още два обекта: втората част от ул. „ Георги Раковски “, заключен в границите сред ул. „ Преслав “ и ул. „ Ген. Владимир Заимов “, както и централните паркови площи, източно от Безистена. Общата стойност на плана е 7 684 369,75 лв..
Строително-ремонтните действия по ул. „ Преслав “ са планувани да приключат в границите на 270 календарни дни. В този интервал секторът от ул. „ Преслав “ е затворен за придвижване като има въведена краткотрайна организация на придвижването и промени в маршрутните написания на част от автобусните линии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР