Yamaha Motor Europe обявява навлизането на компанията в света на

...
Yamaha Motor Europe обявява навлизането на компанията в света на
Коментари Харесай

Yamaha се фокусира върху електромобилността

Yamaha Motor Europe афишира навлизането на компанията в света на електрическата самостоятелна подвижност. Ерик де Сейнс, президент и основен изпълнителен шеф показа - „ Мобилността непрестанно се развива. Нашите градове и инфраструктури се приспособяват към това непрестанно. Едно нещо обаче не се е трансформирало през десетилетията - универсалното предпочитание и потребност от самостоятелна подвижност, и обвързваното с това възприятие за независимост. "

Yamaha възнамерява да пусне чисто новия модел NEO през идващите седмици. Лесният за ръководство "50cc еквивалент " към този момент беше показан като първообраз "E02 " на автомобилното ревю в Токио през 2019 година Това е първият електрически скутер на компанията предлагащ равна мощността като тази на машина с ходов размер 125 куб.см с мотор с вътрешно горене.

Yamaha има богат и сполучлив опит като разработчик на електрически транспортни средства. Това се вижда от първата система "Power Assist System " (PAS) от началото на 90-те години на предишния век - основа на първия в света всеобщо създаден електрически велосипед. Оттогава японците са в челните редици на създаването на леки, компактни задвижвания за електрически колела.

През последните години търсенето на електрически колела набъбна експоненциално. Само в Европа са продадени над 5 милиона бройки през 2021 година - доста от тях с технология за задвижване на Yamaha. С оглед на това, компанията реши да разшири индустриалните си мощности, а в този момент и да предложи електрическото задвижване и в Европа.

Скоро на пазара ще бъдат пуснати три нови електро скутера за сегментите "All Mountain ", "Gravel " и "Urban ". Подробна информация ще последва през лятото. Първите нови електрически машини на Yamaha ще бъдат публикувани посредством дилърската мрежа на Yamaha за двуколесни транспортни средства преди края на 2022 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР