Яловите опити на Слави Трифонов да предложи адекватен кандидат-премиер след

...
Яловите опити на Слави Трифонов да предложи адекватен кандидат-премиер след
Коментари Харесай

Актуален слух: Румен Радев спешно стяга своя партия

Яловите опити на Слави Трифонов да предложи съответен кандидат-премиер след успеха на 11 юли, както и отводът на Има Такъв Народ да номинира сполучливите служебни министри за постоянни такива, са амбицирали Румен Радев незабавно да задейства своя партиен план, който преди време замрази.
Държавният глава бил доста отчаян от Слави Трифонов и възнамерявал на идващите предварителни избори – каквито все по-ясно се обрисуват – да се яви със своя групировка. Неин ръководител обаче нямало да е самият Радев, а актуалният длъжностен министър председател.
Стефан Янев и неговият екип единствено за два месеца завоюваха публичното доверие и към този момент се употребяват с 60% позитивен рейтинг.
Според социологическите изследвания най-малко 50 на 100 от хората биха дали своят вот за партия на Румен Радев – с цел да може в Министерски съвет да остане актуалният длъжностен кабинет, който започва дълго чаканото изчегъртване на порочния модел на ръководство у нас.
Самият държавен глава, като решителен любимец за президентските избори, щял да гони втори мандат. Така, ака проектите му се осъществят, властта и на „ Дондуков” 2, и на „ Дондуков” 1 щяла да остане под контрола на Румен Радев.
„ Този сюжет обаче има минус – никой не може да трансферира персоналната си харизма на различен. Затова няма гаранции, че Стефан Янев може да пожъне упования триумф. Така става в този момент с „ Има подобен народ”, по този начин ще стане и с ГЕРБ. Даже и Путин не можа да трансферира харизмата си върху Медведев”, разясниха наблюдаващи.
Междувременно водещи политолози към този момент предвиждат, че сюжетът за предварителни парламентарни избори е все по-вероятен поради втвърдяващия се звук сред "Има подобен народ " и "Демократична България ". "На моменти наподобява, че облаците се разсейват и се появява светлина на хоризонта по посока образуване на постоянно държавно управление. След това обаче бурите се сгъстяват и вървим към сюжет за предварителни избори ", разгласи през днешния ден политологът Петър Чолаков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР