Якуб Вадлейч беше избран за Атлет №1 на Чехия за

...
Якуб Вадлейч беше избран за Атлет №1 на Чехия за
Коментари Харесай

Якуб Вадлейч е Атлет №1 на Чехия за 2022 г.

Якуб Вадлейч беше определен за Атлет №1 на Чехия за втора поредна година. Той беше награден на специфична гала в Прага, а за първото място събра актив от 1527 точки. След като през предходната година той завоюва сребърен орден на Олимпийските игри в Токио, през тази мина границата от 90 метра за първи път в своята кариера, откакто реализира 90.88 метра в Доха. През 2022 година Вадлейч завоюва бронзов орден на Световното състезание в Юджийн и сребърен на на Европейското в Мюнхен.

Той приключи на второ място в международната класация за сезона за 2022 година с 90.88 метра след международния първенец от Гренада Андерсон Петерс, който завърши годината с 93.07 метра.

“Щастлив съм за медалите, само че съм даже по-щастлив, че прекосих границата от 90 метра за първи път тази година. 90-те метра бяха дългогодишна цел ”, показа Вадлейч по време на награждаването.

Световната рекордьорка в хвърлянето на копие при дамите Барбора Шпотакова, която завоюва бронзов орден на Европейското в Мюнхен, приключи на второ място в подреждането с 1301 точки, а гюлетласкачът Томаш Станек трети с 1231 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР