Yahoo съобщи във вторник допълнителните резултати от разследването след големия

...
Yahoo съобщи във вторник допълнителните резултати от разследването след големия
Коментари Харесай

Всички профили в Yahoo са засегнати от атаките към компанията

Yahoo заяви във вторник спомагателните резултати от следствието след огромния пробив в сигурността, който бе оповестен през 2016-та година, само че се е случил три години по-рано.

Анализът на провалите, осъществен от сегашните притежатели на портала – компанията Verizon, е открил надалеч по-големи вреди. Изтичането на данни е засегнало всички 3 милиарда профила, регистрирани в Yahoo и дъщерните услуги като Flickr.

Миналата година бе обявено, че проблем в сигурността е разрешил приключването на информация от най-малко 500 милиона профила. Това стана по време на договарянията с бъдещите притежатели. Мерките, взети от компанията тогава, включваха известия до всички открити наранени консуматори с подкана да сменят паролите и тайните въпроси и отговори за достъп до системата.

Откраднатите данни от потребителските профили могат да съдържат персонални имена, адреси на е-поща, телефонни номера, рождени дати, кодирани пароли, секрети въпроси и отговори.

“Разследването сподели, че компрометираната информация не включва пароли в чист тип, данни за кредитни карти или банкови сметки. Платежните данни на клиентите не се съхраняват в системата, която е била атакувана”, декларират от компанията.

Това е следващ сериозен удар освен за Yahoo, само че и за притежателите на интернет-гиганта. Verizon към този момент претърпяха спад от над 350 милиона $ в пазарната си оценка, след потвърждаването на първичните данни за пробива от 2013 година Те получиха бизнеса с онлайн услуги на Yahoo за 4.48 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР