Ядреното куфарче е разтворено - Русия постави в специален режим

...
Ядреното куфарче е разтворено - Русия постави в специален режим
Коментари Харесай

В Русия има три ядрени куфарчета

Ядреното куфарче е разтворено - Русия сложи в специфичен режим най-мощните си оръжия, написа " Комсомолская истина ". Заради заканите на Запада Владимир Путин заповяда на министъра на защитата и началника на Генщаба да слагат съветските сили за въздържане в специфичен режим на бойно дежурство. Това е огромна военна сензация, показва вестникът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според военния специалист Борис Соловьов Путин е бил " заставен " да даде тази заповед от " обстановката, която се образува в света по отношение на военната специфична интервенция в Украйна ", нападната от Русия. Президентът го сподели пределно ясно: " Висши дъжностни лица на водещите страни от НАТО позволяват нападателни изявления по адрес на страната ни ". И със своята заповед Путин насочи към Вашингтон сигнал, че Русия е подготвена за това предизвикателство, декларира аналитикът.

Руските стратегически сили за въздържане включват, с изключение на най-мощните нуклеарни сили, също и най-мощните неядрени оръжия на страната. Специалният режим на бойно дежурство е предпоследната най-висока степен на бойна подготвеност преди така наречен цялостна бойна подготвеност. В Русия има три нуклеарни куфарчета - държат ги президентът, военният министър и началникът на Генщаба. Тази система дава опция да се застраховаме против всевъзможни неточности в потреблението на нуклеарни оръжия, изяснява Соловьов. Според декрет на Путин отпреди две години Москва може да употребява нуклеарни оръжия при нахлуване с каквито и да било оръжия за всеобщо поразяване против нея или нейни съдружници или пък при експанзия с елементарни оръжия, в случай че " е застрашено самото битие на страната ". Не е зле още един път да напомним за това на Байдън и на съдружниците на Съединени американски щати от НАТО. Всъщност заповедта на Путин също е увещание, прибавя наблюдаващият.

Експертната общественост вижда в тази заповед ориентиран към Запада сигнал да не се меси в спора сред Русия и Украйна, написа " Известия ". " Да не се меси във боен проект - прецизира политологът Сергей Полетаев. - Засега Западът ни дава отговор стопански и ограниченията, вземани от тях в този момент, може да бъдат наречени стопански аналог на оръжия за всеобщо поразяване. Но не бих се учудил от тяхна страна и преди всичко от Съединени американски щати да последва съразмерен отговор, повишаващ бойната подготвеност на американските нуклеарни сили. "

" Залозите не престават да се подвигат ", установи в заглавие " Новая газета ". Казано с езика на военното разузнаване, стратегическите нуклеарни сили се слагат в специфичен режим, щом се разкрият ограничения на съперника за подготовка на неговите нуклеарни сили и е невероятно рецесията да се предотврати по различен метод. Всяка опасност да бъде разгромена войскова формация, основна за отбранителната дарба на страната, също може да повлече ответна опасност с приложимост на нуклеарни оръжия от Русия. В тези случаи е евентуално да бъдат нанесени удари с тактически нуклеарни оръжия.

Не се знае още по какъв начин работят и дали въобще работят самолетоносачните ударни групировки на Съединени американски щати, дали са се пребазирали стратегическите им бомбардировачи на летищата в Англия и Италия, откъдето правиха всекидневно полети до Ирак. Няма и данни за някаква опасност, надвиснала над съветската войскова формация в Украйна. Поставянето на съветските стратегически нуклеарни сили в специфичен режим най-вероятно е превантивна мярка по отношение на страните от НАТО, обществено предизвестие към тях да не вземат участие във военните дейности на страната на украинската войска. Още повече че съгласно запитани от нас авторитетни експерти по стратегическите оръжия съветските сили за въздържане постоянно и непрекъснато (удебеленият шрифт е на изданието - б.р.) са в положение на цялостна подготвеност. Без да се вършат никакви изказвания за това, добавя " Новая газета ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР