Ядреният реактор е съвместна инициатива на Европейския съюз и Япония

...
Ядреният реактор е съвместна инициатива на Европейския съюз и Япония
Коментари Харесай

JT-60SA: Най-големият реактор за ядрен синтез в света започна да работи в Япония

Ядреният реактор е взаимна самодейност на Европейския съюз и Япония за одобряване на нуклеарния синтез като предстоящ резистентен и чист източник на сила

Емил Василев преди 55 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 15:18 | 02.12.2023

Човекът, който се молеше на хората да си купят Биткойн за 1 $ през 2013, в този момент живее необикновен живот

IT НовиниСветослав Димитров - 18:40 | 29.11.2023

Гугъл пусна незабавна актуализация за Chrome и предложи на всеки неотложно да актуализира своя браузър

КосмосЕмил Василев - 16:00 | 02.12.2023

7 обстоятелството за историята на Вселената, които би трябвало да знаете

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В японската префектура Ибараки, ситуирана е в централно-източната част на страната на най-големия японски остров Хоншу стартира формалната употреба на най-големия и най-модерен реактор за нуклеарен синтез „ JT-60SA “.

Тази софтуерна иновация съставлява взаимна самодейност на Европейския съюз и Япония за одобряване на нуклеарния синтез като предстоящ резистентен и чист енергиен източник.

По време на церемонията по откриването и Европейски Съюз, и Япония „ подчертаха поддръжката си за употребата и техническото рационализиране на JT-60SA, с цел да продължи да дава реформаторски проучвателен резултати “, се загатва в известието за пресата на Европейската комисия по енергетика.

JT-60SA принадлежи към категорията реактори за термоядрен синтез от вид токамак. Реакциите на термоядрен синтез протичат в камера с формата на поничка, а за ограничение на извънредно горещата плазма се употребяват магнитни полета. Конструкцията на токамака е в детайли проучена и постоянно се употребява за реализиране на следени реакции на термоядрен синтез на Земята.

Този пробен реактор е особено конструиран, с цел да увеличи температурата на плазмата до невероятните 200 милиона градуса по Целзий и да я задържи там единствено за 100 секунди. Тази дълготрайност доста надвишава опциите на предходните огромни токамаци.

Тази огромна дълготрайност на работа е извънредно потребна за откривателите, защото им разрешава да изследват фините съставни елементи на повишението на стабилността и успеваемостта на плазмата.

Използване на естествения развой, който зарежда Слънцето

Основната цел на този реактор за нуклеарен синтез е да показва способността си да създава чист остатък от сила. Това значи, че създадената сила би трябвало да надвишава вложената. Това в последна сметка ще откри капацитета на термоядрения синтез като безвъглероден източник на неограничена сила.

Реакторът има за цел да провокира обединение на водородни ядра в границите на своите граници, което да докара до основаването на хелий – по-тежък детайл. При този развой на синтез се освобождава сила под формата на светлина и топлота, като се имитира естественият развой, протичащ в Слънцето.

Накратко, задачата е да се възпроизведе механизмът на термоядрен синтез на Слънцето, като водородът се трансформира в хелий и създадената сила се улавя за практическо потребление на Земята.

В построяването на JT-60SA вземат участие 500 учени и 70 компании

JT-60SA е предходник на Международния термоядрен пробен реактор (ITER), ситуиран във Франция, който сега се създава и се чака да бъде пуснат в употреба до 2025 година.

И двете пробни машини ще спомогнат за по-доброто схващане от страна на учените на тази нова технология, което ще ни приближи до реализирането на силата от термоядрен синтез. Разработката ще изиграе значима роля и за прехода към по-чиста сила в международен мащаб и за реализиране на задачите за нулеви чисти въглеродни излъчвания.

Разработването и действието на JT-60SA е резултат от съдействие, включващо над 500 учени и инженери, дружно с присъединяване на повече от 70 компании от Европа и Япония.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР