Ядрената реторика на Русия не е от днес. Ракетата, изстреляна

...
Ядрената реторика на Русия не е от днес. Ракетата, изстреляна
Коментари Харесай

Възможно ли е Русия за изстреля ракети, които да унищожат градове в Европа за секунди?

Ядрената изразителност на Русия не е от през днешния ден. Ракетата, изстреляна на 20-ти април, е нова тристепенна тежка ракета, която има по-увеличен обсег на деяние - към 18 000 км. Има повишен брой бойни глави - от 10 до 15. Това е доста сериозен заряд. Характерно за тази ракета е, че тя може да носи хиперзвукови бойни блокове. Така съветската страна популяризира тази нова ракета. Това съобщи ген. Съби Събев в студиото на утринния блок на Нова телевизия във връзка клиповете, показани от Русия за ново бойно въоръжение, способно да доближи до европейски столици за секунди.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4898
Според него изказванията на Русия, че може да се унищожи повърхност с щата Тексас, са пресилени, тъй като на 5-та или 6-та секунда ще има ответен отговор. По думите му НАТО има техника за противопоставяне: “Русия плаши с тези оръжия, с цел да принуди да се договаря по отношение на техните условия ”.

“До края на годината Съединени американски щати ще си възвърне хиперзвуковите ракети ”, безапелационен беше той.

По думите на журналиста Петър Карабоев демонстрацията на нуклеарно оръжие има психическа стойност.

“В момента цялото напрежение в Приднестровието наподобява като част от по-големият проект за Украйна. Молдова е мъничка страна с съвсем без войска. Каква тъкмо победа би било за Русия да вземе Молдова? Това би било сигнал за наказване на всеки опит в постсъветското пространство на всеки опит за демократични държавни управления. Това е и изострен сигнал към Балканите - сръбска Босна наподобява идващото парче в пъзела ”, разяснява Карабоев.

Той акцентира, че е доста значимо да се следи какво се случва в самата Русия.

“За страдание не се обрисуваме като христоматиен образец за некомпетентност. Ясно е, че се реализира експанзия, че се прави опит една страна да бъде ликвидирана, а ние продължаваме политически да се гърчим какво решение да вземем. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО ”, приключи ген. Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР