Ядрена заплаха от страна Путин показва безсилие, защото не му

...
Ядрена заплаха от страна Путин показва безсилие, защото не му
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Нужна е система за световна сигурност, която да изключва възможността един човек с ядрено оръжие да шантажира света

Ядрена опасност от страна Путин демонстрира изтощение, тъй като не му се получи сюжета за войната. Но тук става дума освен за проблем с Украйна, а за спор сред Русия и света. Вече можем да кажем, че има и директна опасност за България. Да използваш нуклеарно оръжие е опасност за целия свят. Това разяснява в студиото на Нова ТВ журналистът Петко Георгиев. Според него от една страна не би трябвало да се допусне да се извърши тази опасност, само че въпреки това не би трябвало Украйна да бъде жертва на този шантаж. Руснаците чакаха, че ще ги посрещнат с самун и сол, а те ги посрещнаха с коктейли Молотов.

Без подозрение може помощта, която в този момент западът оказва на Украйна да не е задоволителна. Зеленски от комедиен артист се трансформира в воин, украинците стават знак на свободата. Но това не значи, че Украйна може сама да се оправи с Русия, която има голяма военна мощ. Действително международната система за сигурност не работи, и Путин за това нападна. Трябва да се сформира система за международна сигурност, която да изключва опцията един човек с бутонче за нуклеарно оръжие да шантажира света, посочи Георгиев. Според него даже този спор да приключи с превъзходство на руснаците, въпросът е какво ще вършат след това с такава голяма страна.

Не можеш да я държиш с окупационна армия, кой ще заплаща заплатите, пенсиите, опазването на здравето в Украйна, Путин няма подобен запас. Трябва да устоя и окупационната войска и самите украинци. Какво друго ще предложи на Украйна Путин - няма какво.
Сега е значимо да се приключи и ограничи достъпът на Русия към запаси, с които води войната, това е единственият прагматичен смисъл от тези наказания. Руската експанзия в Украйна сподели, че не Байдън или неприятният Запад са казусът на съветския народ, а управлението на Кремъл. Но в обстановка на война, народът поддържа националното си управление и на този стадий мъчно може да се чака пропукване от вътрешната страна, счита Георгиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР