Ядките са много вкусни, удобни за бързо хапване и полезни

...
Ядките са много вкусни, удобни за бързо хапване и полезни
Коментари Харесай

6 факта за ядките и диетите, които непременно трябва да знаете

Ядките са доста вкусни, комфортни за бързо ядене и потребни хранителни артикули. Те съдържат доста витамини, минерали, протеини и потребни мазнини, които са нужни на тялото ни. Знаете ли обаче, че не можете да хапвате по колкото си поискате и от които си поискате ядки, тъй като могат да ви повлияят отрицателно, в случай че са в огромни количества.
Също по този начин се опитвайте да не ядете обработвани ядки, а сурови. Всички добавки по тях понижават потребните им свойства и усилват калориите. От друга страна суровите ядки са отлично решение, в случай че желаете да водите здравословен метод на живот. Опитвайте се да не хапвате повече от 30 грама ядки дневно. Също по този начин не си въобразявайте, че шоколада с лешник да вземем за пример е потребен колкото няколко сурови лешника. Ако обичате сладко, то можете да хапвате стафиди дружно с ядките или други сушени плодове.

Орехите са добър другар на сърцето
Те съдържат най-голямо количество алфа-линоленова киселина, което ги прави доста потребни за сърцето ви. Тя понижава възпалението и оксидацията в сърцето, а това доста усъвършенства здравето ви. Те също са доста налични, въпреки всичко на всички места има орехови дръвчета. Можете да си позволите да хапвате по няколко дневно.
Бадеми, кашу и шамгъстък са ядките най-подходящи за диета
Те засищат и с към 30 грама от тях, можете да намалите апетита си и да утолите глада си за дълъг интервал от време. Също по този начин не забравяйте, че те са ядките, които съдържат минимум калории, само че все пак не трябва да прекалявате и с тях. Избирайте постоянно сурови ядки, изключително в случай че става въпрос за диета, тъй като при печенето се употребяват мазнини и доста от потребните свойства биват унищожени.
Не яжте тези ядки по време на диета
Най-неподходящите ядки за диетата ви са макадамия и американски орех, тъй като те съдържат прекомерно доста калории, по отношение на останалите ядки и също по този начин не съдържат задоволително потребни субстанции. Ето за какво, в случай че желаете да се отървете от непотребните килограми, избягвайте тези ядки.
Фъстъците – потребни за мозъка
Най-добрите ядки за мозъка са фъстъците, тъй като съдържат доста огромно количество фолиева киселина, която е доста значима за развиването на мозъка. Те също са потребни за вегетарианци и бременни, които се нуждаят от фолиева киселина. Хубаво е да ги консумирате постоянно, в случай че желаете да подхраните мозъка си с скъпи, хранителни субстанции.
Мъжките ядки
Най-добрите ядки за мъжете са бразилски орех и американски орех, тъй като съдържат огромно количество селен. Той от своя страта защищава от рак на простатата и голям брой други заболявания. Достатъчно е да се хапва единствено една ядка дневно, с цел да бъде набавено нужното количество селен. Представяте ли си какъв брой доста съдържат тези ядки? Именно поради огромното количество селен в тях е добре и да не се прекалява с тях. Ако доста ги обичате, хапвайте всеки ден, само че по малко.
Бадемите ви пазят здрави
Най-добрите ядки за имунната система са бадемите. Те съдържат малко калории, т.е. можете да си ги позволите, даже да спазвате диета. Също по този начин са богати на витамин Е, който ни оказва помощ да се борим с възпаленията в организма. Опитайте се да ги приемате сурови. Ако не ви харесват по този метод, то можете да си ги позволите, единствено в случай че са печени на плам.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР