Ядките са чудесни за укрепване на цялостното здраве. Шепа ядки

...
Ядките са чудесни за укрепване на цялостното здраве. Шепа ядки
Коментари Харесай

Защо трябва да накисвате бадеми, орехи и стафиди

Ядките са чудесни за подсилване на цялостното здраве. Шепа ядки всеки ден могат да насърчат положителното здраве по разнообразни способи. Въпреки че всички консумираме ядки, не сме наясно с обстоятелството, че накиснатите ядки са по-здравословни от суровите ядки.
Наличността на хранителни субстанции е по-висока при накиснатите стафиди. Той доставя бор за костите и е богат на желязо, калций, витамин В, незабавна сила и калий. Действа и като леко слабително средство и предотвратява запек. Стафидите са богати на желязо, което влиза в състава на хемоглобина. Той е главната съставна част на  алените кръвни телца. Сушеното грозде съдържа мед и доста от детайлите на витамин В комплекс, които играят основна роля за образуването на кръвта и алените кръвни телца.
 Бадемите – колкото вкусни, толкоз и потребни Бадемите – колкото вкусни, толкоз и потребни
Тази обичана на мнозина ядка е богата на протеини, витамин Е, здравословни фибри, мазнини и други микроелементи. Бадемите виреят най-доб...
Точно като накисването на стафиди, накисването на бадемите ги прави по-смилаеми. Накиснатите бадеми спомагат за намаляване, покачват мозъчната функционалност, намаляват холестерола и са потребни за кожата. Накиснатите бадеми са потребни за диабетици, предотвратяват рака, оказват помощ в битката със напрежението, предизвикват по-добрия сън, обезпечават ви дълга коса и поддържат здравето на зъбите.  Бадемите са високо хранителна ядка и богат източник на витамин Е, калций, фосфор, желязо и магнезий. Също по този начин съдържа цинк, селен, мед и ниацин. В съпоставяне с всички други ядки, те са най-богатите на хранителни субстанции и потребни съставки.
Накиснатите орехи, въпреки това, създават по-малко топлота в тялото, което ги прави годни да се употребяват и през лятото. Това ги прави по-лесни за мелене. Орехите са считани от доста експери за най-полезните ядки, защото са богати на омега-3 мастни киселини, на витамини А, С, Е, Р и В, на минерали и на висококачествени белтъчини. Тези ядки са с огромно наличие на аминокиселината триптофан, на антиоксиданта и фитохимикал елагова киселина и фибри. От минералите в най-големи дози са магнезий, йод, мед, калций, манган, фосфор, цинк, желязо.
Колко би трябвало да се употребява?
Всеки ден може да се употребяват 5-7 стафиди, 2-3 орехи, 7-10 бадеми за положително здраве.
 Храни, богати на елементарно усвоим калций Храни, богати на елементарно усвоим калций
Мнозина са уверени, че най-богати на калций са млечните артикули. Това ненапълно е правилно, само че има и други налични храни, богати на елементарно...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР