Яденето на една определена храна води до онкологични заболявания. Такива

...
Яденето на една определена храна води до онкологични заболявания. Такива
Коментари Харесай

СЗО: Яденето на тази храна причинява рак


Яденето на една избрана храна води до онкологични болести. Такива сензационни констатации са оповестени в отчета на Световната здравна организация.

Това излиза наяве от резултатите от изследване на 22 специалисти от 10 страни. 

Според специалистите към първата категория канцерогенна заплаха спадат продукти като салами, колбаси и шунка. Но належащо ли е да станете вегетарианеци?

Колко учени от Международната организация за проучване на рака към този момент са станали вегетарианци, не се прецизира в отчета на Световната здравна организация.

А непреработеното алено месо - свинско, телешко, агнешко и изключително месните артикули от него - салами или колбаси са директен път към среща с онколог, споделя доктор Курт Шрайф, представен от zdrave.to.

„ Това се основава на действителни доказателства, че яденето на модифицирано месо води до рак на дебелото черво ", споделя той.

„ Съществува и риск от рак на панкреаса. И даже единствено 50 грама порция модифицирано месо на ден усилва риска от колоректален рак с съвсем двадесет % ".

Причината, съгласно специалистите на СЗО е глифозатът, съдържащ се в аленото месо. Това е най-широко употребяваният хербицид в света и в действителност се употребява за битка с плевелите.

И макар че постоянно се е считало, че този химикал има ниска токсичност, лабораторни наблюдения на същата Агенция за проучване на рака демонстрират: когато се даде избрана доза глифозат, се появяват злокачествени тумори при мишки и плъхове. Въпреки това, лекарите считат, че всичко зависи от дозата, а също и от изяденото количество.

И въпреки всичко феновете на салами, могат да въздъхнат с облекчение, тъй като в състава на доста салами делът на месото е толкоз нищожен, че от време на време не могат да го намерят даже в съществени лаборатории.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР