Яденето на чипс, бисквити и пица под тригодишна възраст заплашва

...
Яденето на чипс, бисквити и пица под тригодишна възраст заплашва
Коментари Харесай

Как влияе чипсът на интелекта?

Яденето на чипс, бисквити и пица под тригодишна възраст заплашва да понижи IQ на децата след пет години. Забележително е откритието, че даже смяната в диетата няма да помогне, написа Profit.bg.

Щетите за мозъка са непоправими. Това е първото научно проучване, което открива връзката сред метода на хранене и умствените дарба в бъдеще. Учените откриха, че вярното хранене през първите три години е най-важно, тъй като през този интервал мозъкът на децата се развива най-бързо. В проучването вземат участие 14 000 деца родени през 90-те години. Родителите били помолени да попълнят въпросник за диетата на децата през първите години от живота им.

Специалистите взели поради и обществения статус, възраст, кърмене и други Експертите разграничили три тактики за хранене: диета, наситени мазнини и захар, обичайните храни с месо и зеленчуци и здравословна храна, което значи, обилие от салати, плодове и зеленчуци. Оказва се, че храните, употребявани в ранна детска възраст оказват директно въздействие върху умствените им качества. 20% от децата, които яли нездравословно през първите три години посочили спад на IQ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР