Ядене на гъби за предотвратяване на настинки? Звучи много странно,

...
Ядене на гъби за предотвратяване на настинки? Звучи много странно,
Коментари Харесай

8 неща, които стимулират имунната система

Ядене на гъби за попречване на настинки? Звучи доста необичайно, само че е подкрепено от науката, както и тези други странни стимулатори на имунната система. Настинки и грипове, победени!

Лате с гъби

Тези красиви латета, които пълнят профилите в Instagram са освен красиви. Изследванията демонстрират, че гъбите задействат имунните кафези и понижават възпалението, като оказват помощ на тялото да се бори по-добре с инфекцията. Сготвени гъби правят същата работа.

Пълнозърнести храни

Два или три пъти седмично, включете овесена каша в утринното си меню или прибавете ечемик в обичана чорба или яхния. Бета-глюканите, влакната, в зърнените храни, ускоряват интензивността на белите кръвни кафези, с цел да се борят с нежеланите вируси. Освен това овесът е пробиотик, което значи, че те подтикват положителните бактерии, които живеят в червата ви, което значително е отговорно за поддържането на вашата имунна система мощна.

Пеене

Хората, които си пеят, до момента в който чакат в запушване са по-здрави. Слушането на музика и пеенето са свързани с по-ниски равнища на кортизол. Тези дейности също са свързани с повишение на имуноглобина А и на антителата, които са отбрана на тялото от вируси и бактерии.

Студ

Завършете душа си със студена бликам. Въпреки че някои специалисти са скептично настроени, едно изследване откри, че хората, които се изплакват със студена вода в продължение на 30 секунди (след парещ душ), оповестяват за по-малко интензивни признаци на простуда и грип, в сравнение с тези, които не престават да се къпят с гореща вода.

Суши

Изберете ролца със сьомга или риба звук. Те са богати на Омега-3 мастни киселини, които могат да лимитират възпалението. Купичка джинджифил и сос уасаби също са потребни. Пикантната фалшификация оказва помощ на синусите да се отпушат и убива микробите.

Гледане на заболели хора

Едно изследване открило, че когато участниците са гледали фотоси с заболявания (хора, кашлящи, кихане и т.н.), тяхната имунна система се е засилила. Благодарение на еволюцията: Изследователите подозират, че телата ни са приспособени да реагират автоматизирано, когато са изправени пред опасността от микроби, и споделят, че виждайки лице на болен човек може да има огромен резултат.

Носете се по течението

И прибавете някаква медитация към вашето придвижване. Изследователи от UCLA открили, че практикуването на тай чи, все по-популярна форма на китайски извършения, усилва имунитета на участниците. Присъединете се към клас за три сесии седмично или вземете поставка, с цел да получите дозата си от Дзен от йога. Това е средство за облекчение на напрежението и някои пози показват, че обръщането и компресирането на органите оказват помощ за масажирането на такива, които са от жизненоважно значение за имунитета, което може да укрепи имунната ви функционалност - да вземем за пример намалено куче и камила, които оказват помощ да изчезне слузта от белите дробове.

Приемайте витамин N

Разхождайте се из природата. Ако нямате време за това, най-малко си вземете някакви растения за у дома. Доказано е, че даже гледането на фотоси на природата има позитивен резултат.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР