Й орданският принц Хамза, който бе обвинен в заговор срещу

...
Й орданският принц Хамза, който бе обвинен в заговор срещу
Коментари Харесай

Принц Хамза, обвинен в заговор: Няма да се подчинявам на заповеди

Й орданският принц Хамза, който бе упрекнат в скрит план против своя полубрат и крал на Йордания Абдула Втори, съобщи в аудиозапис, оповестен тази нощ в Туитър, че няма да се подчинява на заповеди, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Със сигурност няма да се покорявам

(на заповедите на началника на генералния щаб военачалник Юсеф Хунейти), когато ми споделя, че не ми е разрешено да излизам, да вмъквам изявления в Туитър и да поддържам връзка с хората, и че ми е позволено да се срещам единствено със фамилията си ", споделя принцът в аудиозаписа на диалог със събеседник по телефона.

Началникът на йорданския общоприет щаб посети в събота дома на принц Хамза, с цел да изиска от него да приключи всички действия, "насочени против сигурността и стабилността на Йордания ", само че срещата мина непродуктивно, съобщи през вчерашния ден йорданският вицепремиер Айман Сафади.

"Записах целия диалог и го разпространих (...) Сега очаквам да видя какво ще се случи и какво ще вършат. Не желая да работя, с цел да не утежнявам обстановката ", съобщи принцът в последния си запис.

Принц Хамза разгласи в събота, че е бил подложен под домакински арест в двореца си в Аман. Във видеозапис, възложен от негов юрист на Би Би Си, принцът заяви, че началникът на генералния щаб на йорданската войска му е забранил да излиза от вкъщи си. Хамза отхвърли изказванията, че е взел участие в скрит план против краля.

Йорданският външен министър и вицепремиер Айман ас Сафади упрекна в събота полубрата на крал Абдула Втори

и някогашен престолонаследник принц Хамза, че е взел участие с задгранични детайли в "злонамерен скрит план ", заплашил националната сигурност, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Сафади съобщи на конференция, че заговорът е бил осуетен, откакто разузнаването на Йордания е засекло връзка в "решителен миг ". "Тогава стана ясно, че те са минали от желание и обмисляне към деяние ", сподели той. По думите му са задържани към 14-16 души. Сред арестуваните няма военни. Сафади съобщи, че Хамза е контактувал с задгранични субекти по отношение на скрит план за дестабилизиране на страната и е бил наблюдаван от известно време наред с другите участници в този проект. Властите са засекли връзки сред Хамза и задгранични субекти по отношение на момента на предприемане на дейности за подкопаване на сигурността на Йордания, сподели министърът. Според него службите за сигурност са поискали забърканите в заговора да бъдат предадени на съда за държавна сигурност.

Йорданската кралица Нур, майка на принц Хамза ,

съобщи, че изказванията, че синът ѝ забъркан в дестабилизиращи дейности са злонамерени клюки. В Туитър тя сподели също по този начин, че се моли истината и справедливостта да спечелват за всички почтени жертви.

Принц Хамза, който е на 41 години, беше престолонаследник на Йордания в интервала 1999 година - 2004 година

Той е последният наследник на крал Хюсеин, роден от неговия четвърти брак с кралица Нур, която е от американски генезис. Крал Хюсеин умря през 1999 година, само че преди гибелта си пожела Хамза да бъде разгласен за престолонаследник, когато най-големият му наследник - Абдула Втори, стане крал на Йордания. Това искане бе спазено за пет години, само че през 2004 година Абдула Втори лиши купата престолонаследник на Хамза и я даде на личния си максимален наследник, принц Хюсеин.

В предишното имаше информации за различия в йорданското кралско семейство, само че толкоз обществено разделяне е необичайност.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Млад публицист и жена му са поканени на банкет. Тя е предмет на всеобщо внимание, мъжете непрестанно я канят на танц. - Тя е очарователна… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОбщата сума възлиза на над 3 млн. леваКой събра протестния избор и кой завоюва гласовете на най-младитеТелевизионен репортаж провокира полицейско разследванеДъщерята на Стив Ъруин - Бинди, показа очарователни фамилни фотоси на себе си, своя брачен партньор Чандлър и дребната Грейс, която се роди на 25 март 2021 г.Здравните специалисти споделят, че ще би трябвало да живеем с ковид всяка година, както живеем с грипаКакво промени английският вид на вирусаВ Германия от ден на ден хора се заразяват с ковид вкъщи или в учебните заведения и детските заведения. Къде най-често се предава инфекцията? Данните на института “Роберт Кох ” хвърлят светлина и по този въпрос.Скандалът зародил пред частен дом сред група мъжеОт РИК - Търговище ревизират случаяДамите ще би трябвало да преодолеят уплахата си от змииВижте неповторими фотоси, които няма да ви оставят безразличниВижте 7 световноизвестни актриси от Холивуд, които са били бременни по време на фотосите на обичаните ни филми и сериалиКакво е мнението на социолозитеЕпицентърът му е бил на 9 км югозападно от Благоевград и на 85 км от СофияКолко души са гласувалиЧастичното разхлабване на ограниченията стартира от 1 априлОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР