XXV юбилейна изложба на художниците от район “Изгрев” 2020 -

...
XXV юбилейна изложба на художниците от район “Изгрев” 2020 -
Коментари Харесай

Район Изгрев кани художници от 12 дипломатически мисии за юбилейна изложба 



XXV юбилейна галерия на художниците от регион “Изгрев” 2020 - “Изгревът на творчеството – четвърт век” ще бъде публично открита на 4 ноември от 18 часа в постройката на Интерпред – в галерийното пространство на Арт – Плейс (кв. “Изгрев”, бул. “Драган Цанков” № 36, метростанция “Жолио Кюри”). Всички искащи да я посетят ще могат да го създадат в интервала 4 – 27 ноември 2020 година.



Изложбата се провежда от Следствен отдел към окръжна прокуратура – регион „ Изгрев”, под патронажа на кмета лекар Делян Георгиев,

и се реализира със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД.
Тази година изданието на събитието е юбилейно и се организира под надпис “Изгревът на творчеството – четвърт век”. Изложбата е специфична освен с юбилея си. Тази година тя прокарва мост към задграничното изкуство със специфичен ъгъл. Всички 12 страни с дипломатически задачи на територията на регион „ Изгрев “ вземат участие в експозицията с творба на собствен създател, с която ще ни разрешат да се докоснем до културата и творчеството на тяхната страна.

В региона, прочут като българския Монмартър,

са предпочели да построят своите ателиета и артистични домове, едни от най-талантливите български художници, като Илия Петров, Ненко Балкански, Константин Щъркелов, Дечко Узунов, Никола Мирчев, Константин Трингов, Александър Стаменов, Стоян Венев и други, превръщащи го в притегателно място за столичната интелигенция. През годините, обичайна галерия постоянно е посвещавана на някои от тези емблематични персони, отдавайки заслужената им респект за културното завещание, което са оставили след себе си.
И през днешния ден, няма различен столичен регион като “Изгрев”, приютил на относително дребната си територия над двеста професионални интензивно творящи художници, измежду които и такива с интернационално самопризнание. Всяка година изложбата среща на едно място локалните създатели, които се включват в конкуренция за специфичните награди на районния кмет, под патронажа на който се организира културното събитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР