Xiaomi пристъпва към обещаната замяна на MIUIОгромен брой смартфони на

...
Xiaomi пристъпва към обещаната замяна на MIUIОгромен брой смартфони на
Коментари Харесай

Мащабна промяна: Повече от 100 модела смартфони ще получат HyperOS

Xiaomi пристъпва към обещаната подмяна на MIUI

Огромен брой смарт телефони на Xiaomi ще бъдат обновени до HarmonyOS
(снимка: Xiaomi)

Повече от 100 модела смарт телефони с марките Xiaomi, Redmi и Poco ще получат новата операционна система HyperOS, която заменя досегашната Android обвивка MIUI в устройствата на китайските марки.

Наскоро шефът на Xiaomi Лей Джун разгласи преход към лична платформа HyperOS в смарт телефоните на компанията, което провокира дребен трус в мобилната промишленост. Анонсът предизвика доста въпроси, които евентуално ще получат отговор през днешния ден, на формалната премиера на HyperOS и новия смарт телефон Xiaomi 14.

Междувременно, уеб-ресурсът XiaomiUI, който непрекъснато следи стартирането на нов фърмуер за смарт телефони Xiaomi, Redmi и Poco, разгласява на моделите смарт телефони, които ще получат HyperOS вместо MIUI. Информацията се базира на източници от отделите за разработка на програмен продукт на Xiaomi.
още по темата
Новата мобилна операционна система ще замести MIUI – Android надстройката, която Xiaomi ползваше до момента в своите смарт телефони. Първите устройства под ръководство на HyperOS ще бъдат дебютиращите през днешния ден Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro, само че цялостният лист е доста по-дълъг и включва над 100 модела с марките Xiaomi, Redmi и Poco.

Авторите на листата означават, че актуализациите на HyperOS ще бъдат пускани на талази и ще стартират с флагманите от тази и предходната година. В същото време първо ще бъдат актуализирани флагманите на Xiaomi, по-късно Redmi и едвам най-после ще излязат актуализациите за смарт телефоните Poco.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР