Xiaomi отдавна работи по собствен електромобил и по настояване на

...
Xiaomi отдавна работи по собствен електромобил и по настояване на
Коментари Харесай

Първият електромобил на Xiaomi ще бъде представен през февруари – разкрити са спецификациите и дизайнът му

Xiaomi от дълго време работи по личен електрически автомобил и по гледище на управляващите беше принудена да откри сътрудник, профилиран в производството. Това е автомобилният тръст BAIC, както излиза наяве от формалните документи, които се появиха на уеб страницата на съответното китайско ведомство. В същото време бяха разкрити външният тип и главните характерности на първият електрически автомобил на Xiaomi.

Министерството на индустрията и информатизацията на Китай, както разясняват от китайската преса, тази седмица разгласява азбучник на новите модели електрически автомобили, които ще се продават в близко бъдеще и няколко модификации на седана Xiaomi SU7, упоменати в него, съпроводени от илюстрации, което дава неповторима опция да се срещнем с формалните изображения на този дълго чакан електрически автомобил. Преди това автомобилът или се срещаше по пътищата на Китай в тежък камуфлаж, или беше изобразяван от фотографи на трети страни, които просто даваха воля на въображението си, без да се преценяват с каквито и да било приключвания на информация.

Появата на описанието на Xiaomi SU7 в този азбучник на уеб страницата на китайското министерство значи, че електрическият автомобил към този момент е подготвен освен за всеобщо произвеждане, само че и за идните продажби през идващите месеци. По неофициални данни той ще се предлага в Китай от февруари идната година на цена от над 41 000 $. С производството му ще се заеме BAIC, която е профилирана в производството на SUV-та, само че за продукта на Xiaomi такива благоприятни условия не са декларирани, като се изключи съществуването на задвижване на всички колела в редица конфигурации.

Като цяло, в случай че се съди по описанието в каталога, Xiaomi SU7 се оказва по-голям седан от Tesla Model 3 или NIO ET5. Xiaomi е с размери 4997 × 1963 × 1455 милиметра. Последният размер е обвързван с височината на каросерията. Дължината на междуосието доближава впечатляващите 3000 милиметра. Базовата версия на електрическия автомобил има оповестена оптималната скорост от 210 км/ч, само че на процедура в Китай придвижването по публичните пътища с такава скорост е строго неразрешено, тъй че надали електрониката ще ви разреши да ускорите до лимита.

Базовата версия на Xiaomi SU7 ще се предлага със задвижване на една ос и един електродвигател с мощ 210 kW (285 конски сили), който ще бъде оборудван с тягова батерия вид LFP, създадена от BYD и ще тежи 1980 кг. Версиите със задвижване на всички колела и два електромотора ще бъдат наречени SU7 Pro и SU7 Max, като тежестта им ще доближава 2205 кг, а оптималната скорост – 265 км/ч.

Във версията със задвижване на всички колела електрическият автомобил ще бъде оборудван с литиева тягова батерия въз основата на никел и кобалт, която устоя на минусови температури и се зарежда по-бързо, само че е по-податлива на риск от пожар. Мощността на електромоторите на модификацията със задвижване на всички колела ще бъде 220 и 275 kW, които общо ще дават 495 kW или 673 конски сили. В някои конфигурации електрическият автомобил ще бъде оборудван с LiDAR на покрива, който ще разреши да се осъществят функционалностите на усъвършенствания автопилот. Версиите на електрическия автомобил със задвижване на всички колела в началото ще бъдат оборудвани с деен заден спойлер, който ще се демонстрира автоматизирано при избрана скорост. Капацитетът на тяговите акумулатори не е конкретизиран.

Пускането в продажба на електрическите автомобили Xiaomi SU7 ще стартира идващия месец, само че за формалното оповестяване ще би трябвало да се изчака до февруари идната година. През идната година компанията чака да създаде от 50 до 60 000 електрическия автомобил, в случай че се има вяра на прогнозите на анализаторите. Възможно е бордовата мрежа да бъде проектирана за напрежение 800 V, което доста ще форсира процеса на бързо зареждане в станциите за непрекъснат ток.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР