Xiaomi даде много информация на премиерата на своя електромобил SU7,

...
Xiaomi даде много информация на премиерата на своя електромобил SU7,
Коментари Харесай

Xiaomi ще започне продажбите на първия си електромобил SU7 в края на този месец

Xiaomi даде доста информация на премиерата на своя електрически автомобил SU7, като първо разказа в детайли техническите му характерности. Компанията обаче даде обещание да назове цената му чак когато старта на продажбите е близо, който както се оказа е плануван за 28 март в Китай. Приемането на поръчки ще се реализира в 59 фирмени магазина на Xiaomi в 29 града в Китай. За това оповестява Ройтерс, базирайки се на обява на Xiaomi в обществената мрежа Weibo.

По-рано компанията загатна, че нарежда своя електрически автомобил SU7 в премиум сегмента на пазара. Xiaomi няма да се стреми да влиза в ценови войни с съперниците.

Съобщението докара до повишаване на цената на акциите на Xiaomi с 9,9 %. Първият електрически автомобил на компанията беше разгласен още през декември предходната година. През януари и февруари продажбите на електрически автомобили в Китай са нарастнали с 18%. Основателят на Xiaomi Лей Джун даде да се разбере, че компанията се стреми да стане един от петте най-големи производители на електрически автомобили света и в никакъв случай няма да се откаже от желанията си да създава такива артикули.

С производството на дебютния модел SU7 ще се занимава изпълнителят BAIC в цех в Пекин. Той е планиран да създава 200 000 електрическия автомобил годишно. В бъдеще Xiaоmi обичайно ще се опита да концентрира в свои ръце производството освен на електрически автомобили, само че и на основни съставни елементи. С течение на времето компанията ще мисли и за експорт на такива артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР