Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на

...
Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на
Коментари Харесай

Xerox се отказа от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc.

Xerox се отхвърли от офертата си за враждебно придобиване на HP Inc. на стойност 35 милиарда $, откакто пандемията подкопа опциите на производителя на копирни машини да извърши проекта си, съобщи Си Ен Би Си, цитирайки „ Уолстрийт джърнъл “.

„ Настоящата международна здравна рецесия и произлизащите от нея макроикономически и пазарни разтърсвания сътвориха среда, която е неподходяща за продължение на напъните за придобиване на HP Inc “, оповестиха от Xerox.

„ Въпреки че подхващаме тази стъпка с отчаяние, ние даваме приоритет на здравето, сигурността и благосъстоянието на нашите чиновници, клиенти, сътрудници и други заинтригувани страни, над всички останали съображения. “, прибавиха от компанията.

Xerox насочи редица оферти за придобиване на HP Inc. през последните няколко месеца, като всяко едно от тях беше отхвърлено.

„ Имаме здравословен баланс на кеш и парични средства, който ни разрешава да реагираме на непредвидими провокации като световната пандемия. Искаме да благодарим на нашите акционери, сътрудници, клиенти и служилите за техният принос и непрекъсната поддръжка в този развой. “, обявиха междувремнно от HP.

Голям натиск за подписване на договорката бе оказан от вложителя Карл Айкан, който има 10,6% от Xerox и предходната година закупи дял на стойност 1,2 милиарда $ от HP.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР