Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обясни защо и

...
Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обясни защо и
Коментари Харесай

Доктор Марко обясни стила на каране на Макс

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обясни защо и как се е стигнало до много по-силното представяне на световния шампион Макс Верстапен спрямо съотборника му Серхио Перес в хода на сезон 2022, като Макс успя да се откъсне далеч пред преследвачите си.

В първите стартове тази година пилотите на Ред Бул се представяха на сходно ниво, като Перес успя да спечели в Монако, където Макс остана трети. Но в последните състезания Верстапен е много по-бърз и уверен, а Перес сякаш има проблеми с поведението на колата.

Според доктор Марко, промените и подобренията по RB18 са важен фактор за тази разлика в представянето и допълни обяснението си с особеностите на стила на пилотиране на Верстапен.
 Култард уточни главното преимущество на Ред Бул Култард уточни главното преимущество на Ред Бул
“Макс избира да кара автомобил със постоянна предна част - изясни лекар Марко пред motorsport-total.com. - Какво прави задницата, за него няма никакво значение. Ако задницата се откъсне при 300 км/ч, Перес, както и другите водачи преди него, споделят, че колата е неуправляяма. На Макс това въобще не му въздейства. ”
 Ред Бул: Ферари не са по-бързи от нас Ред Бул: Ферари не са по-бързи от нас
И стигаме до развитието на RB18 в хода на сезона.
 Бивш водач съпостави Макс със Сена Бивш водач съпостави Макс със Сена
“В началото на сезона нашият автомобил имаше ясна податливост към недозавиване - удостовери лекар Марко. - Но това беше резултат от напъните на екипа да направи колата колкото се може по-бърза, искахме да извадим на бял свят колкото се може по-бързо целия капацитет на RB18. След това започнахме да я развиваме и последователно тя хареса повече на Макс. Тогава се появи факторът “Верстапен ” - той е доста мощен, доста непрекъснат и знае какво да чака от колата си. Когато разполагаш с подобен извънреден водач, би трябвало да се опитваш да използваш всичко, което той може. ”
 Тото Волф: Приех, че Макс е международен първенец! Тото Волф: Приех, че Макс е международен първенец!
Доктор Марко лаконично коментира и изоставането на Перес от Верстапен в последните надпревари след Монако.
 Тост: Макс ми припомня на Шумахер, единствено Леклер може да го победи Тост: Макс ми припомня на Шумахер, единствено Леклер може да го победи
“Перес може би изостана до естественото си равнище на показване вследствие на измененията по колата. Но не е елементарно да си съотборник на Макс ”, изясни някогашният водач.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР