Преди десетия кръг за сезона във Великобритания пилотът на Ферари

...
Преди десетия кръг за сезона във Великобритания пилотът на Ферари
Коментари Харесай

Леклер: Следващите 4 състезания са критични

Преди десетия кръг за сезона във Великобритания пилотът на Ферари заема третото място в класирането при пилотите с пасив от 49 точки спрямо Макс Верстапен, който има цели шест победи през 2022 година. Въпреки своето изоставане Леклер продължава да вярва, че спечелването на титлата през този сезон все още е постижимо, като той определи следващите четири старта като „критични“.
 Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Канада Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Канада
„ Очевидно не сме в най-хубавата позиция след последните надпревари. Винаги натискаме на лимита, тъй като тъкмо това се желае от нас, в случай че желаеме да се борим за купата. Затова съм сигурен, че тимът ще продължи да дава 100% от себе си, аз сигурно ще го върша. Всички са доста стимулирани да имаме чисти надпревари и да влезем в темп, който да ни разреши да стопим изоставането, което натрупахме в последните стартове.
 Хорнър: Мерцедес и Ферари ще са мощни на “Силвърстоун ” Хорнър: Мерцедес и Ферари ще са мощни на “Силвърстоун ”
„ Като цяло това беше сложен интервал за тима. Според мен обаче цялостната ни работа от началото на сезона е рисково добра и ние не би трябвало да променяме това. Имахме и някои проблеми с надеждността, които би трябвало да поправяме допустимо най-скоро и аз имам цялостната религия в отбора, че това ще се случи.

„ Знам, че това ще отнеме време, само че до момента в който се случи ние би трябвало да се фокусираме върху работата ни на пистата и съм сигурен, че в случай че я свършим съвършено ще спечелим няколко надпревари, тъй като това се желае за спечелването на купата, а ние имаме колата, с която да реализираме това. В последните 4-5 надпревари стана по-трудно. Това не значи, че е невероятно. Все още имам вяра, че ще се случи, както имах вяра и преди пет старта. Ще е мъчно, само че всичко е допустимо.
 Леклер не е убедил Вилньов, че може да се бори за купата Леклер не е убедил Вилньов, че може да се бори за купата
„ Следващите четири надпревари ще са доста значими, тъкмо преди лятната пауза. Ще е значимо да отидем на отмора след четири положителни надпревари. Трябва да се фокусираме върху себе си. Знам, че имаме темпото и в случай че имаме чисти уикенди съм сигурен, че ще имаме и положителни резултати. Отново споделям, би трябвало да се фокусираме върху себе си и останалото ще пристигна единствено “, съобщи Леклер по време на формалната конференция преди началото на Гран При на Англия.

Надпреварата на „Силвърстоун“ бележи началото на серия от четири състезания в пет седмици, които ще предхождат едномесечната лятна пауза. След старта на Острова керванът ще посети „Ред Бул Ринг“ в Австрия идната седмица, след което ще последва седмица почивка преди надпреварите във Франция и Унгария.

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР