Двудневният тест в Португалия ще послужи като подготовка за Херта

...
Двудневният тест в Португалия ще послужи като подготовка за Херта
Коментари Харесай

Херта с първи тест във Формула 1

Двудневният тест в Португалия ще послужи като подготовка за Херта за негово участие в свободна тренировка в по-късен етап от годината. Най-вероятно 22-годишният състезател ще се включи в една от подготвителните сесии преди домашната му Гран При на САЩ на „Пистата на Америките“ край Остин, Тексас.
 Макларън притегли Херта, Андрети няма проблем с това Макларън притегли Херта, Андрети няма проблем с това
„ Както казахме и преди, нашето съглашение с Колтън е, че ние желаеме да му дадем късмет да кара нашата кола и да покаже какво може да направи в подобен автомобил. Сега имаме опцията да вършим проби с едногодишни коли. Целта на този тест е да забележим по какъв начин се показва той, а както знаете през тази година, би трябвало да използваме млади водачи в най-малко две тренировки.

„ След като изпробваме всичките претенденти в остарялата кола ще решим кои от тях ще получат шанса да карат в свободна подготовка. Ще дадем на Колтън два дни, след което ще изпробваме и няколко от нашите симулаторни водачи “, съобщи ръководителят на Макларън Андреас Зайдъл.
 Андрети: Херта беше по-бърз от Райконен и Джовинаци в симулатора на Алфа Ромео Андрети: Херта беше по-бърз от Райконен и Джовинаци в симулатора на Алфа Ромео
Херта бе смятан за сигурен фаворит да получи едно от местата в планирания отбор на Андрети, който имаше намерения да стартира участието си във Формула 1 през 2024 година. Кандидатурата на американския състав обаче бе срещната с голяма опозиция от вече съществуващите тимове и проектът започна да боксува на едно място в последните седмици.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР