БМВ ще стартира в американския шампионат IMSA още догодина, а

...
БМВ ще стартира в американския шампионат IMSA още догодина, а
Коментари Харесай

БМВ показа прототипа си за Льо Ман

БМВ ще стартира в американския шампионат IMSA още догодина, а през 2024 ще влезе в WEC и ще се бори за челни позиции в “24 часа на Льо Ман”. Участието през 2024 ще съвпадне с 25-годишнината от последното участие на БМВ с прототип в Льо Ман - през 1999 година марката спечели победата в 24-часовата надпревара с прототипа V12 LMR, каран от Яник Далма, Йоахим Винкелхок и Пиерлуиджи Мартини.

The is ready and rolling: Joining from 2024. See you in Le Mans!

Read the whole story:
— BMW Motorsport (@BMWMotorsport)
Това ще е и първата WEC програма на компанията от Мюнхен след неуспешния опит от 2018-2019 с BMW M8 GTE - проект, за който феновете имаха огромни очаквания, но който така и не донесе очакваните резултати.
 Алпин желае да върне Алонсо на „ Льо Ман “ Алпин желае да върне Алонсо на „ Льо Ман “

Прототипът на БМВ, който се задвижва от V8 двигател, който работи с хибридна система, е създаден с активната помощ на специализираната италианска компания Dallara, а в понеделник колата беше карана от Конър де Филипи и Шелдън ван дер Линде.
 Ферари сподели прототипа си за Льо Ман Ферари сподели прототипа си за Льо Ман

БМВ стана четвъртият автомобилен производител, който записа успешен тест на прототипа си по LMDh правилата след Порше, Кадилак и Акура, като и четирите компании догодина ще се състезават в новия клас в IMSA - GTP. Новият прототип на БМВ ще направи състезателния си дебют през януари в “24 часа на Дейтона” в Щатите.

БМВ повериха изграждането на шасито на прототипа на Dallara, а за задвижването се използва турбо версия на двигателя Р66/3, който се използваше в БМВ М4 в ДТМ през сезони 2018-2019. 4-литровият мотор работи с хибридна система, създадена съвместно от Williams Advanced Engineering, Bosch и Xtrac, като тези системи ще са стандартни за LMDh автомобилите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР