X Corp. ще гарантира, че средствата, които изпраща на болниците

...
X Corp. ще гарантира, че средствата, които изпраща на болниците
Коментари Харесай

Мъск: „Хамас” няма да получи средства, дарени от X Corp.

X Corp. ще подсигурява, че средствата, които изпраща на лечебните заведения в Израел и Ивицата Газа, се изразходват от Обществото на Червения кръст и Червения полумесец, а не от бойци на палестинското коренно придвижване „ Хамас ”. Това сподели Илон Мъск.

Потребител на обществената мрежа X попита по какъв начин компанията може да подсигурява, че „ парите няма да попаднат в ръцете на Хамас “.

„ Ние ще се погрижим средствата да бъдат изразходвани и получени от Червения кръст и Червения полумесец “, увери Мъск, отбелязвайки, че ще се радва, в случай че някой от потребителите на обществената мрежа може да предложи „ най-хубавите хрумвания “. „ Трябва да се погрижим за почтените, без значение от тяхната раса, вярвания, вяра или нещо друго. ”

На 21 ноември Мъск разгласи, че компанията му X Corp. ще подари всички доходи от реклами и абонаменти от хора, свързани с спора в линията Газа, на лечебни заведения в Израел и на Обществото на Червения кръст и Червения полумесец в анклава.

Washington Post заяви, че тази седмица група от 164 еврейски водачи упрекнаха Мъск в „ разпространяване на антисемитизъм “ и приканиха огромните рекламодатели да „ спрат да финансират X посредством рекламни разноски “, а Apple и Гугъл да отстранен платформата от своите магазини за приложения. Мъск назова обвиняванията в антисемитизъм против него „ подправени истории “. Обвиненията са свързани с негови мнения под обява на един от потребителите на упоменатата обществена мрежа, който написа, че „ еврейските общности предизвикват против белите хора същата диалектическа ненавист, която желаят да спрат против себе си “. Бизнесменът се съгласи с това изказване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР