WTA спази обещанието си и не включи турнира в Шънчжън

...
WTA спази обещанието си и не включи турнира в Шънчжън
Коментари Харесай

WTA не включи китайски турнир в календара си

WTA съблюдава обещанието си и не включи шампионата в Шънчжън в календара си. По традиция адпреварата е откриваща за сезона и подгряваща за Откритото състезание на Австралия.

Женската тенис асоциация предприе мярката да откаже шампионатите си в Китай, откакто някогашната лидерка в международната класация на двойки Шуай Пън изчезна от общественото пространство незабавно откакто упрекна върховен партиен и държавен началник в полово принуждение.

Дори и обаче WTA да бе зачислила шампионата в графика си за следващата година, провеждането му надали щеше да бъде допустимо поради мощно лимитираните благоприятни условия за пътешестване до Китай поради пандемията от COVID-19.

От оповестения календар за първата половина на 2022 година излиза наяве, че ще се проведат пет шампионата от категория 1000 - в Доха, Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Рим, както и 8 шампионата WTA 500 и най-малко 15 шампионата WTA 250.

По някое време през 2022-ра се чака оповестяването на графика за втората половина от годината, който преди началото на пандемията бе много богато кондензиран с шампионати в Китай.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР