Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,
Коментари Харесай

Над 2 милиона души са пътували с Wizz Air от и до България от началото на годината

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи, че през първите 10 месеца на 2017 година повече от 2 милиона пасажери са избрали Wizz Air за пътуванията си от и до България. Това е с 43% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Компанията е водещият авиопревозвач у нас с пазарен дял над 30%. В България Wizz Air предлага 32 маршрута от и до 17 страни.

Габор Васархели, управител Корпоративни връзки в Wizz Air, сподели: „ Българският пазар е от основно значение за Wizz Air. Отчитаме отлични резултати и чакаме растеж от 40% за 2017 година През 2018 година ще разтеглим потенциала си от места до 3.6 милиона, което е нарастване с повече от 1 милион спрямо 2017. Мотивирани сме да продължим да се развиваме в България и да осигуряваме опция на клиентите да откриват нови вълнуващи дестинации. Затова от март идната година пускаме 4 нови линии от България. “


Габор Васархели

Новите направления на Wizz Ar ще бъдат от София до някои от най-слънчевите градове в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина. Полетите до най-скоро оповестената дестинация – гръцката столица, ще се извършват всекидневно, а тези до останалите три града – два пъти в седмицата. Билетите за всички нови четири маршрута към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на www.wizzair.com или посредством мобилното приложение на Wizz Air.

От март 2018 нискотарифният авиопревозвач ще усили броя на полетите по 8 от най-популярните си маршрута. Така полетите до Лондон Лутън ще се извършват 19 пъти в седмицата; до Барселона, Айндховен, Рим Фиумичино и Тел Авив – 7 пъти седмично, а до Копенхаген, Брюксел Шарлероа и Ларнака – 5 пъти на седмица.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005 година От тогава насам самолетната компания се утвърди като пазарен водач в страната и е превозила над 10 милиона пасажери от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, като непрестанно уголемява активността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 чиновници, насочени към клиента. През първите девет месеца на 2017 година над 1.8 милиона пасажери са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. С обширната си мрежа през 2017 година самолетната компания поддържа косвено повече от 1300** работни места в обвързваните с нея промишлености.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР