Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

...
Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа
Коментари Харесай

Wizz Air откри първия си хангар за самолети в България и на Балканите


Wizz Air, една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа и най-големият нискотарифен транспортьор в Централна и Източна Европа, през днешния ден отпразнува откриването на най-новия си и първи хангар в София. Това е четвъртият център за самолетна поддръжка на самолетната компания в Европа и първият на Балканския полуостров.

Новооткритият съвременен хангар ще обезпечи висококачествена самолетна поддръжка съгласно стандартите на самолетната компания, като има опция и за в допълнение уголемение. Така Wizz Air ще усили опциите си за местна поддръжка на самолетите Airbus A320.

Хангарът за самолети на Wizz Air е построен в партньорство с българската компания за авиопревози Rose Air в регион Северен на летище София и е с потенциал на осъществяване на над 300 самолетни инспекции годишно за поддръжка. Благодарение на висококвалифицирания личен състав, в хангара ще могат да се правят и съществени железни поправки.

Наскоро флотилията на Wizz Air надмина 100 самолета единствено 14 години след основаването на компанията, която всяка година уголемява активността си в Европа със приблизително 20%. Флотилията на самолетната компания сега се състои от 71 самолета Airbus A320 и 31 самолета Airbus A321, като тя е и една от най-младите в Европа със междинна възраст на самолетите от единствено 4,6 години. Модерните самолети Airbus A320 приблизително са в приложимост от съвсем 13 часа дневно, което разрешава на компанията да резервира ниските си разноски на единица и в това време да обезпечи допустимо най-изгодните цени за своите клиенти.

Плановете за предстоящ напредък на Wizz Air включват доставката на още 266 самолета Airbus от най-ново потомство, предстоящи до края на 2026 година, които ще подкрепят развиването на мрежата на самолетната компания. Тъй като упоритостта на Wizz Air е да се трансформира в една от петте най-големи самолетни компании в Европа, авиопревозвачът ще влага в допълнение на пазарите, където участва по-слабо, правейки пътуванията със аероплан налични за от ден на ден клиенти.

Wizz Air започва активността си в България преди 12 години и от този момент непрестанно влага в развиването на мрежата си, водена от устрема да обезпечи повече благоприятни условия за пътешестване евтино за своите клиенти в България. Wizz Air има 8 основани самолета у нас: един във Варна и седем в София, в това число 4 ултра-ефективни Airbus A321. От първия полет на WIZZ от България до през днешния ден над 12 милиона пасажери са пътували по 45-те маршрута до 20 страни на самолетната компания.

От месец януари до май 2018 година към този момент над 1 милион пасажери от и до България са се възползвали от преференциалните цени на Wizz Air, лесната резервационна система и отличното обслужване на борда. Това е нарастване с повече от 28% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

На формалното разкриване на хангара в София Андраш Радо, Мениджър „ Корпоративни връзки “ на Wizz Air, съобщи: „ Имаме удоволствието да открием нашия нов хангар за самолети в София. Това е първият ни център за поддръжка на Балканите, с потенциал за осъществяване на над 300 сесии по поддръжка на година. Тази инвестиция в допълнение свидетелства за уговорката на Wizz Air към българския пазар, към София и ще поддържа основаването на 100 нови локални работни места. Непрекъснато разрастващата се флотилия на Wizz Air неотдавна отпразнува 100-ия си аероплан и като водещата нискотарифна самолетна компания в България, Wizz Air продължава мощния си растеж и ще основава и отсега нататък нови и нови благоприятни условия за своите пасажери да откриват хубостите на Европа и оттатък на най-ниските цени. “

Иван Дочев, шеф на Rose Air, съобщи: „ Ние високо ценим партньорството си с Wizz Air и сме щастливи да осигурим нужното високотехнологично пространство за тяхното ново начинание. Смятаме, че това стратегическо решение на Wizz Air, с изключение на ясните изгоди за нискотарифния транспортьор и всички заинтригувани страни, ще сътвори спомагателни благоприятни условия за работа на висококвалифицирани инженери и експерти по поддръжка. Това би спомогнало за задържането на локалните надарени специалисти и за по-нататъшното развиване на промишлеността по поддръжка и ремонт в България като страна с съвсем 100-годишна история в строителството на самолети. Ние в действителност сме доста горди с този нов план и с опциите, които той по-нататък ще открие, както за превозвача, по този начин и за района. “

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа с флотилия от 102 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 600 маршрута от 25 бази, свързващи 142 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4000 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air пожеланият избор на 30 милиона пасажери през последните 12 месеца (до 31 май 2018 г.). Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз. Наскоро компанията бе оповестена за Европейска самолетна компания
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР