Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа,

...
Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа,
Коментари Харесай

Wizz Air се присъединява към европейска кампания за намаляване на агресивните пътници

Wizz Air, една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа, и водещият нискотарифен транспортьор в Централна и Източна Европа, се причисли към акцията „ Не на моя полет “ (Not on my Flight). Кампанията започва по самодейност на Европейската организация за авиационна сигурност (ЕААБ). Тя цели да понижи броя на нападателните пасажери на борда на всички европейски полети и да отбрани правото на пасажера на необезпокоявано пътешестване.

Спокойното действие на редица полети в Европейския съюз се нарушава от пасажери, демонстриращи неуважително държание. Най-малко 70% от тези произшествия включват някаква форма на експанзия. Въпреки че броят на случаите на полетите на Wizz Air през последните години е стеснен заради строгите правила на самолетната компания и добре образования екипаж, като цяло през 2018 година авиационната индустрия записва нараснали равнища на жестоко държание по отношение на 2017 година с 34%.

Макар броят на нападателните пасажери да е доста дребен спрямо общия брой на хората, които летят, техните дейности могат да окажат извънредно неприятно влияние както върху гладкото протичане на полета, по този начин и върху другите пасажери. Невъзпитано държание като несъразмерна консумация на алкохол и интоксикация, пушене в тоалетната, вербално или физическо принуждение против екипажа или други пасажери или непокорство на инструкциите на екипажа води до непотребен риск за естественото действие на полета, като отвлича вниманието на екипажа от неговите отговорности и може да провокира обилни полетни закъснения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР