Wilko: 12 000 работни места са изложени на риск, тъй като веригата за търговия на дребно в Обединеното кралство е на ръба на колапса

...
Wilko, която има около 400 магазина в Обединеното кралство, подаде
Коментари Харесай

Wilko, която има около 400 магазина в Обединеното кралство, подаде известие за намерение във Върховния съд в четвъртък да назначи администратори.

„Ще продължим да напредваме в дискусиите със заинтересованите страни с цел завършване на сделка, която запазва бизнеса“, каза главният изпълнителен директор Марк Джаксън.

„Продължаваме да вярваме, че нашият стабилен план за възстановяване , със значителни икономии на разходи за повторно стабилизиране в ход, ще достави печеливш Wilko и ще увеличи максимално значителните възможности, които знаем, че съществуват."

Търговецът на дребно се очерта като една от първите големи жертви на по-трудната икономика на Великобритания, след последователни повишения на лихвените проценти, които започнаха през декември 2021 г.

Прочетете още от бизнеса:
Лихвеният процент се увеличи до 5,25%
Следващият отново надминава прогнозите
Повечето работа се извършва от жени е „неплатен“

Въпреки свиването на доходите на домакинствата от скока на лихвените проценти и високите нива на инфлация, повечето търговски вериги успяха да продължат да търгуват добре досега тази година.

< p>Националният секретар на синдиката GMB, Анди Прендергаст, каза: „Това е изключително тревожно, но ние оставаме с надежда, че може да се намери купувач.

„Персоналът на Wilko заслужава уверение, че работните им места са в безопасност. Надяваме се, че това е приоритет номер едно занапред."

Развитието идва, след като Sky News разкри миналия месец, че веригата се опитва да осигури парична инжекция, докато се подготвя да започне финансово преструктуриране, целящо да осигури своите бъдеще.

Съветниците на Wilko също започнаха да търсят потенциални купувачи, докато проучваше възможна промяна в собствеността.

След това Sky News научи, че специализираният инвеститор на дребно Hilco се е съгласил да промени условията на кредитно улеснение за подпомагане на наличността на финансиране за Wilko.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР