Регулаторите глобяват фирми от Уолстрийт с 549 милиона долара за използване на WhatsApp и други канали за обсъждане на бизнес

...
Wells Fargo и множество други фирми от Уолстрийт признаха във
Коментари Харесай

Wells Fargo и множество други фирми от Уолстрийт признаха във вторник, че са използвали WhatsApp, Signal и други платформи за съобщения за „извънканална“ комуникация в нарушение на федералните изисквания за водене на записи.

Комисията по ценните книжа и борсите заяви, че фирмите от Уолстрийт са признали неправомерните действия и са се съгласили да платят санкции на обща стойност 289 милиона долара.

 Куполът на Капитолия и западният фронт на Камарата на представителите се виждат във Вашингтон, понеделник, 17 април 2023 г. (AP Photo/J. Scott Applewhite) Куполът на Капитолия и западният фронт на Камарата на представителите се виждат във Вашингтон, понеделник, 17 април 2023 г. (AP Photo/J. Scott Applewhite) J. Scott Applewhite/AP

SEC заяви, че разследването й е разкрило „проникващи и дълготрайни „извънканални“ комуникации“ в Wells Fargo, BNP Paribas, SG Americas, BMO Capital Markets, Mizuho Securities, Houlihan Lokey, Moelis, Wedbush и SMBC Nikko Securities America.
Според регулаторите тези фирми са признали, че поне от 2019 г. служителите им често са общували за бизнеса чрез WhatsApp, iMessage, Signal и други платформи за съобщения на личните си устройства. SEC заяви, че фирмите са нарушили федералните закони за ценните книжа, като не са успели да поддържат или запазят „значителното мнозинство“ от тези комуникации.

Споразумението е последното в по-широката репресия от страна на регулаторите за това как индустрията не е успяла да поддържа и запази електронните комуникации чрез използване на лични устройства.

Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, говори по време на конференцията Piper Sandler Global Exchange и FinTech в Ню Йорк, САЩ, 7 юни 2023 г. Браян Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, говори по време на конференцията Piper Sandler Global Exchange и FinTech в Ню Йорк, САЩ, 7 юни 2023 г. Брендън Макдърмид/Ройтерс

Друг регулатор, Комисията за търговия със стокови фючърси, също глоби четири от същите фирми на Уолстрийт за неуспех да поддържат записи и неуспех да контролират въпроси, свързани с техния бизнес.

CFTC удари Bank of Montreal с глоба от 35 милиона долара и глоба от 75 милиона долара за BNP Paribas, Societe Generale и Wells Fargo.

SEC също сигнализира, че може да има още действия.

„Знаем, че други субекти, регулирани от SEC, са извършили подобни нарушения и затова нашата работа за налагане на спазването на изискванията в цялата индустрия продължава“, каза в изявление Санджай Уадхва, заместник-директор по правоприлагането на SEC.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР