Web Бурлеска - хитовият спектакъл на Вариететен театър, награден с

...
Web Бурлеска - хитовият спектакъл на Вариететен театър, награден с
Коментари Харесай

Web Бурлеска – провокативен разказ и впечатляващо шоу

Web Бурлеска - хитовият театър на Вариететен спектакъл, награден с Икар 2022 за иновативност и разгласен от публиката за най-изненадващото театрално шоу, което са виждали скоро. Web Бурлеска чака своите гости, с цел да им показа един чудноват и провокативен роман на непредвидена тематика, за която се знае малко, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Спектакълът съчетава разнообразни стилове и театрални специалности: клоунада, акробатика, танци, музика, спектакъл, мултимедия и кино. Той показва една в действителност любопитна и изненадваща история. Без да е типичното вариететно шоу, представлението е комбинация от разнообразни стилове, обединени в един роман. Танци, клоунада, въздушна акробатика, фигурно пързаляне и доста мултимедия ловко описват историята на едно младо момиче, което си търси работа и попада в Интернет света на уеб камерите. Историята е поднесена с доста комизъм и жанр.

Именно това прави и представлението толкоз забавно, вълнуващо и незабравимо. Важен аспект, който би трябвало да отбележим са и костюмите, които актьорите носят - пъстри, цветни и закачливи, идеално отговарящи на тематиката на спектакъла.

Представлението се радва на доста позитивни мнения от феновете. В доста от сцените актьорите се синхронизират с облици от мултимедийни екрани, които са основна част от описа. Темата е изненадваща, а реализацията е толкоз новаторска, динамична и впечатляваща, че феновете единомислещо дефинират това зрелище като само по рода си шоу, каквото не може да се види другаде у нас.

Поради динамичността и детайлите, включени в представлението, е построена и специфична зала, в която феновете могат да се потопят изцяло в духа и атмосферата на спектакъла. Театърът разполага с 45 места - меки, уютни кресла с масичка пред тях, на която феновете могат да внесат напитка от безплатния кетъринг.

Участниците в представлението са надарени, усмихнати и сграбчват сърцата на публиката със своята неповторима игра на сцената.

В представлението главните артисти са Мелинда Терзийска, Валерия Колева, Паолина Попова и Чарли Варийски. Разбира се, не трябва да забравяме, че с тях работи и екип от даровити и надарени участници. Останалата част от главния екип са Ивайло Палмов - кинорежисьор, Иво Симов - ефирен и сценичен инженер, Иглика Орлова - актриса и шеф на театъра, Камелия Бъчварова - дизайнер и Елица Михайлова - сценичен режисьор.

Актьорите в спектакъла са подбрани чудесно. Зрителят може да усети, че с изключение на сътрудници на сцената, те са близки и отвън нея. Преди представлението зад сцената течеше трескава подготовка за спектакъла, само че все пак участничките споделиха малко повече за себе си, за спектакъла и за това по какъв начин в действителност са станали част от това само по рода си шоу.

Валерия Колева съобщи, че преди да стане част от спектакъла го е гледала и е била извънредно впечатлена.

„ Влязох за непрекъснато заменяне, влязох доста непринудено. Вдъхновиха ме девойките. Идвала да виждам преди този момент представлението и доста ми хареса. Много ми хареса стилът спектакъл, който вършат, тъй като доста актуален, новаторски. Най-силно усещане ми направи, че има кънки на сцена. Защото в едно такова зрелище и на камерна сцена да се сложат кънки беше в действителност ново. Тогава останах със необятно отворени очи “, сподели тя.

Мелинда Терзийска съобщи, че също като нейния персонаж и тя самата не е знаела какво да чака, само че от там е почнало и нейното премеждие.

„ Дойдох, срещнах се с целия екип и в действителност доста бързо ме харесаха. Завърших НАТФИЗ и влязох тук без да знам какъв вид спектакли ще се вършат, тъкмо това ли е за мен. Точно по този начин и моят персонаж си търси специалност, намира я без да знае какво следва. И оттова стартира цялото премеждие “, сподели тя.

Паолина Попова показа, че с девойките от екипа са доста близки и даже имат специфичен привет, който вършат преди всяко зрелище.

И трите участнички споделиха, че се вълнуват всякога, когато излизат на сцената и показват спектакъла.

Това зрелище е само по рода си в България и всеки, който е имал удоволствието да го гледа, го предлага. То е по-различно от това, което можеш да видиш в театрално зрелище и това го прави запаметяващо се и неповторимо. Това лято с изключение на жителите на София, на този страховит театър ще могат да се насладят и жителите на Бургас и Слънчев бряг. Ако се чудите по какъв начин да разнообразите през седмицата и желаете да се насладите на едно занимателно и провокативно зрелище, безусловно посетете спектакъла Web Бурлеска. На 21 август спектакълът ще гостува в Слънчев бряг, а на 23 август - Бургас. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР