Washington Post цитира американски икономисти и служители, според които Съединените

...
Washington Post цитира американски икономисти и служители, според които Съединените
Коментари Харесай

Washington Post: Рецесията в Европа - добрият и лошият сценарий за САЩ

Washington Post цитира американски икономисти и чиновници, съгласно които Съединените щати ще завоюват от криза в Европа, породена от намаляването на съветските газови доставки.

Вестникът цитира неназован чиновник на администрацията, който споделя, че министерството на финансите и група стопански съветници на Белия дом плануват " умерени и управляеми " последствия за Съединени американски щати от рецесията в Европа, търговията с която съставлява по-малко от 1% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

" Ако Русия продължи да продава нефт и понижи единствено износа на газ за Европа, резултатът върху стопанската система на Съединени американски щати евентуално ще бъде най-малък. Всъщност това може даже да помогне на американските компании, които създават полутечен природен газ. Това може да отслаби и международното търсене, като спомогне за понижаване на вътрешния ценови напън ", се споделя в обявата.

" Ако Европа изпадне в криза, явно ще намалее търсенето на необятен набор от артикули. В момента сме в толкоз изкривена обстановка, че това може да има позитивен резултат ", сподели икономистът Дийн Бейкър, визирайки опитите на американската администрация да овладее 40-годишната рекордна инфлация.

По-лошият сюжет за Съединени американски щати е отводът на Русия да изнася нефт, което е допустимо, в случай че западните страни приложат механизъм за ограничение на цените.

" Това ще докара до криза на стопанската система. Цените на бензина могат да скочат даже до рекордните пет $ за галон. Икономиката не може да издържи пет $ за галон ", цитира изданието думите на икономиста от Moody`s Analytics Марк Занди.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън призна риска от скок на цените на горивата през зимата, в случай че Европейският съюз откаже да купува огромна част от съветския нефт и спре да дава услуги, свързани с превозването му по море./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР