Взривяването на язовирната стена на Каховка е определяно като държавен

...
Взривяването на язовирната стена на Каховка е определяно като държавен
Коментари Харесай

Ангел Найденов за взривения яз. Каховка: Това е дело на Русия, има безспорни доказателства

Взривяването на язовирната стена на " Каховка " е определяно като държавен тероризъм, екоцид, военни закононарушения. Няма по какъв начин да е неточност, откакто има умишлено миниране на стената. Говорим за съзнателни дейности, като салдото на причините сочи, че е дело на окупационните елементи. Най-големият мотив е, че е дело на Русия е, че след наводненията се ликвидира опцията за дебаркиране и десант на украинците на левия бряг и включване от Херсон към Крим като част от контраофанзивата. Това мнение изрази в ефира на Нова ТВ някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

По думите му през октомври предходната година Зеленски е заговорил за миниране на язовирната стена. " Тя е под контрола на съветските войски. Има данни от сеизмични центрове, които приказват, че има експлозия на мястото на стената. Свидетели приказват, че във водите на Днепър, по течението се носят трупове на животни, цели къщи, има голямо замърсяване, плават муниции, изровени са мини. Това дава учредения за терзания от замърсяване на водите и на Черно море ", съобщи той. И добави, че евентуално с времето това ще се трансформира във война на безсилие.

Според него украинската контраатака е почнала на 5 юни, съгласно появилите се информации. " Това бележи нова фаза във войната - усилието към възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Може да се допуска за голям брой дейности в разнообразни региони, без да се развиват като единна интервенция. Затова можем да кажем, че контраофанзивата ще бъде серия от интервенция с разнообразни цели, само че обединени от обединен план - за изтласкване на съветските войски. Контранастъплението се реализира без въздушно предимство, а и съветските управляващи имат изпитана отбранителна тактика и компактно миниране ", заключи Найденов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР