Взривяване на автомобил е тежък атентат. Да се говори категорично

...
Взривяване на автомобил е тежък атентат. Да се говори категорично
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Проблем за държавата е, че атентатът е извършен срещу ключова фигура

" Взривяване на автомобил е тежък атентат. Да се приказва изрично какво в действителност се е взривило без да получим информация, няма по какъв начин да е ясно. Ако взривното устройство е поставено на земята кратерът е един, а в случай че е било във въздуха - различен. Ако е фабрично създадена ориентирана мина или неподготвено взривно устройство - напълно друг ", разяснява пред Нова телевизия доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

По думите му би трябвало да се разделят две неща - кому е преференциален този случай от това кой го е направил.

" Този, който го е направил, може да е наемен нападател. Който е провел атентата, е имал задоволителна информация за маршрута на Гешев, който има родственици в Самоков. Пътят от София има три маршрута - през Дупница, през Ярема и през Панчарево. Лесно се пресмята от кое място ще мине кортежа, той е доста забележим. Бих заложил на просто наблюдаване, а не теч на вътрешна информация. Странно е атентат с взривно устройство, организацията е доста комплицирана ", уточни той.

От своя страна Тихомир Безлов, основен специалист по сигурността в Центъра за проучване на демокрацията, счита, че въпросът е кой какво печели от атентат против Гешев.

" Проблем за страната е, че е осъществен против основна фигура. Има изпитание гърмежът да е ориентиран в прозорците на автомобила. Не е осъществено аматьорски. Има разнообразни тайни теории за аргументите - една от тях гласи, че през март са почнали разкрития за готови атентати против лица от Министерство на вътрешните работи. Преди две седмици още веднъж имаше такива. Други споделят, че прокуратурата има съществени врагове в чужбина и те са със съществени финансови благоприятни условия. Днес се тиражира и версията, че това идва от Русия ", разяснява той.

Според него нереалистично е да изтече информация от НСО.

" Освен устройството, следенето на маршрута на основния прокурор си е съществено изпитание ", означи Безлов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР